in ,

Αξιολόγηση με στόχο την εντατικοποίηση και απολύσεις στην E-food καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Photo Credit: sveod.gr

Εντατικοποίηση της δουλειάς και επιπλέον αξιολόγηση και από τα συνεργαζόμενα καταστήματα καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων E-food Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως πρόκειται για υποκειμενικές αξιολογήσεις που στοχεύουν να χαρακτηρίσουν τους διανομείς «μειωμένης απόδοσης» μετακυλίοντας λάθη της εταιρείας σε αυτούς. Μάλιστα, για τη νέα αυτή αξιολόγηση οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν έχουν καν ενημερωθεί.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων E-Food της Θεσσαλονίκης Ηλίας Νεοχωρίτης μιλώντας στο alterthess.gr εξήγησε πως ως τώρα η αξιολόγηση γινόταν από τους πελάτες και την ίδια την εταιρεία ενώ τώρα σε αυτό προστίθεται και μια νέα αξιολόγηση εκ μέρους των καταστημάτων.

Στόχος, σύμφωνα με τους εργαζόμενο, είναι να χτιστεί μια κακή αξιολόγηση βάσει στοιχείων που δεν είναι αντικειμενικά, όπως καθυστερήσεις που οφείλονται στα ίδια τα καταστήματα ή και στην ίδια την εφαρμογή με την οποία δουλεύουν, και με απώτερο σκοπό την ακόμη πιο εντατικοποιημένη εργασία και ενδεχόμενες απολύσεις. Η νέα αυτή συνθήκη «βάζει τα καταστήματα να αξιολογούν εμάς τους διανομείς που με κρύα, βροχές καύσωνες κάνουμε μια δουλειά που έχει αποδειχθεί το πόσο επικίνδυνη είναι, μια δουλειά στην οποία τουλάχιστον 10 από εμάς κάθε χρόνο δεν γυρνάνε σπίτι τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο το οποίο επισημαίνει πως επανειλημμένα έχουν επισημανθεί προβλήματα της εφαρμογής, χωρίς όμως να έχει υπάρξει βελτίωση ή έστω κάποια απάντηση.

Όπως ακόμη αναφέρει το σωματείο «μετά τον αγώνα που κάναμε τον Σεπτέμβρη η εταιρεία αναγκάστηκε επί της ουσίας να καταργήσει την αξιολόγηση, που έκανε, και μέσω αυτής επιχείρησε να απολύσει 115 διανομείς, τώρα επαναφέρει από την πίσω πόρτα μια άλλου τύπου αξιολόγηση, το ίδιο αναξιόπιστη!» «Μήπως να περιμένουμε και απολύσεις ή λήξεις συνεργασίας ή όπως αλλιώς θα τις ονομάσει;» διερωτάται το σωματείο ζητώντας:

-Άμεση κατάργηση της  αξιολόγησης των διανομέων

-Εκκαθάριση των ταμείων και καθιέρωση on line συστήματος ελέγχου των ταμείων μας

-Μείωση των τεράστιων αποστάσεων και καθιέρωση μέγιστης ακτίνας παραλαβής και παράδοσης των παραγγελιών

-Παροχή από την εταιρεία επιπλέον εξοπλισμού ατομικής προστασίας

-Να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με το σωματείο μας

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου:

«Εντελώς τυχαία έπεσε στην αντίληψή μας ότι η εταιρεία “πέρασε στα συνεργαζόμενα καταστήματα σύστημα αξιολόγησης διανομέων. Μια αξιολόγηση για την οποία όχι μόνο δεν πήρε την γνώμη μας, όπως δεσμεύτηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ενημερώσει. Με αποτέλεσμα να γίνει εν έγνοια μας αυτή η διαδικασία!

Βάζει τα καταστήματα να αξιολογούν εμάς τους διανομείς που με κρύα, βροχές καύσωνες κάνουμε μια δουλειά που έχει αποδειχθεί το πόσο επικίνδυνη είναι, μια δουλειά στην οποία τουλάχιστον 10 από εμάς κάθε χρόνο δεν γυρνάνε σπίτι τους!

Μέσω μιας υποκειμενικής αξιολόγησης, της οποίας οι διαθέσιμες επιλογές στοχεύουν να χαρακτηρίσουν τον διανομέα “μειωμένης απόδοσης” χρησιμοποιώντας τα λάθη της εταιρείας μετακυλίει σε εμάς, τους διανομείς, όλη την ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις, για τυχόν λάθη στις παραγγελίες και για τα διαρκή προβλήματα της εφαρμογής, που επανειλημμένα έχουμε επισημάνει σαν σωματείο αλλά καμία απάντηση, ούτε βελτίωση, είδαμε. Αντ’ αυτού το μόνο που είδαμε είναι να καθιερώνεται η αυτόματη παράδοση των παραγγελιών, τα επιπλέον βήματα για άφιξη στο κατάστημα και στον πελάτη, και τέλος η αξιολόγησή μας!

Όλες αυτές είναι κινήσεις, που στόχο έχουν τον περαιτέρω έλεγχο και εντατικοποίηση της εργασίας μας. Όλες αυτές οι κινήσεις είναι επικίνδυνες! Αυξάνουν το άγχος και την πίεση σε μας τους διανομείς και αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος.

Μετά τον αγώνα που κάναμε τον Σεπτέμβρη η εταιρεία αναγκάστηκε επί της ουσίας να καταργήσει την αξιολόγηση, που έκανε, και μέσω αυτής επιχείρησε να απολύσει 115 διανομείς, τώρα επαναφέρει από την πίσω πόρτα μια άλλου τύπου αξιολόγηση, το ίδιο αναξιόπιστη! Μήπως να περιμένουμε και απολύσεις ή λήξεις συνεργασίας ή όπως αλλιώς θα τις ονομάσει;

-Άμεση κατάργηση της  αξιολόγησης των διανομέων

-Εκκαθάριση των ταμείων και καθιέρωση on line συστήματος ελέγχου των ταμείων μας

-Μείωση των τεράστιων αποστάσεων και καθιέρωση μέγιστης ακτίνας παραλαβής και παράδοσης των παραγγελιών

-Παροχή από την εταιρεία επιπλέον εξοπλισμού ατομικής προστασίας

Να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με το σωματείο μας»

Σταυρούλα Πουλημένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα της μεγαλειώδους διαδήλωσης στον Εύοσμο εξαπλώνεται: Αντιφασιστικές δράσεις από την Ε’ ΕΛΜΕ

Η μητέρα του Ζακ γράφει στην οικογένεια του Άλκη