Αθήνα: ο κόσμος της εκπαίδευσης στη σημερινή απεργία

Μαζική ήταν η συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις. Σύμφωνα με τον Ντίνο Παντελίδη, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, στα μπλοκ των απεργών εκπαιδευτικών στην πορεία της Αθήνας συμμετείχαν πάνω από 5.000 διαδηλωτές.

Η συμμετοχή στη δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει οι δυο ομοσπονδίες της εκπαίδευσης, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, διπλασιάστηκε, χωρίς όμως να υπερβεί το 40%. Παρόλα αυτά, πολλοί ήταν οι απεργοί που μετείχαν στην απεργιακή πορεία. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ν. Παντελίδη, το μπλοκ των εκπαιδευτικών δέχτηκε επίθεση άγρια επίθεση από την αστυνομία, με εκτεταμένη χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί αποπειράθηκαν μάλιστα να συλλάβουν και δυο δασκάλους, αλλά αυτό αποτράπηκε από τους συναδέλφους τους. Παρά την επίθεση, η οποία όπως και στα άλλα μπλοκ έλαβε χώρα πριν το Σύνταγμα, το μπλοκ ανασυντάχθηκε και πορεύτηκε ενωμένο μέχρι το τέλος.

Η πορεία κράτησε πολλές ώρες: από τις 11 που συγκεντρώθηκε ο κόσμος, τα τελευταία μπλοκ ξεκίνησαν μετά τη 1, ενώ πολλά μπλοκ διαδήλωναν μέχρι τις 5 το απόγευμα. Η εκτίμηση είναι ότι η Αστυνομία έκανε τα πάντα για να αποφύγει την παραμονή των διαδηλωτών στο Σύνταγμα. Η αδυναμία οργάνωσης και περφρούρησης της πορείας δεν επέτρεψε την άμυνα απέναντι στις επιθέσεις της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να μην γίνει αυτό εφικτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πλάνα από την μεταφορά απεργών πείνας στο νοσοκομείο

Αθήνα: αστυνομική βία η απάντηση της κυβέρνησης στη μεγαλειώδη πορεία