in ,

ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από παράθυρο του τρίτου ορόφου της Νομικής

Συνθήκες συνωστισμού καταγγέλλουν φοιτητές-τριες

Αδιανόητο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης καθώς ένας δευτεροετής φοιτητής της Νομικής έπεσε από τον τρίτο όροφο μέσα από μία κατάμεστη αίθουσα όπου παρακολουθούσε το μάθημα του Ενοχικού Δικαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος φοιτητής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου σε σταθερή κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα.

Φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν ότι εντός της αίθουσας του μαθήματος επικρατούσε συνωστισμός λόγω σύμπτυξης των τμημάτων με αποτέλεσμα οι φοιτητές-τριες  να κάθονται στους διαδρόμους, στα σκαλοπάτια αλλά και στα περβάζια παραθύρων ώστε να παρακολουθούν το μάθημα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antireport.Skg (@antireport.skg)

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν αύριο στις 10π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Κοσμητεία της Νομικής και στις 12 το μεσημέρι στην πρυτανεία του ΑΠΘ ζητώντας από τη διοίκηση του πανεπιστημίου να λογοδοτήσει για τις συνθήκες διδασκαλίας και την ασφάλεια της σωματικής ακεραιότητας των φοιτητών.

Στις 2μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

Είναι πραγματικά ντροπή στο ΑΠΘ να έχουν εγκατασταθεί όλων των ειδών οι αστυνομικοί, να δίνονται κονδύλια για τουρνικέ και συστήματα ελέγχου και να μην υπάρχουν βασικές υποδομές που να διασφαλίζουν τουλάχιστον συνθήκες διδασκαλίας όπου οι φοιτητές-τριες να μην κινδυνεύουν.

«Σήμερα στη Νομική ΑΠΘ έπεσε άνθρωπος από το παράθυρο. Εν ώρα μαθήματος, επειδή δεν έβρισκε θέση να κάτσει στην αίθουσα. Εν ώρα μαθήματος, από τον τρίτο όροφο, είδαμε συμφοιτητή μας να πέφτει στο κενό» σημειώνει μιλώντας στο alterthess η φοιτήτρια Νομικής Ολυμπία Γαϊτανίδη.

Η ίδια καταγγέλλει πως στη Νομική δεν υπάρχουν αρκετές αίθουσες ενώ υπάρχουν επίσης ελλείψεις σε καθηγητές. Όπως αναφέρει «το μάθημα στο οποίο έγινε το συμβάν ήταν το Γενικό Ενοχικό, μάθημα του τομέα Αστικού Δικαίου. Από τον τομέα Αστικού Δικαίου μας λείπουν τρεις αστικολόγοι, κατάσταση που επηρεάζει τον χωρισμό των τμημάτων και τον αριθμό φοιτητών ανά τμήμα. Ίδια συνθήκη και σε μαθήματα άλλων τομέων».

«Φοιτητές και φοιτήτριες καθόμαστε στα πεζούλια, στα σκαλιά των αιθουσών, μπροστά σε ανοιχτά παράθυρα. Οι ανεπαρκείς υποδομές και οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό δε διαμορφώνουν απλά μια κατάσταση που μας προκαλεί δυσφορία. Η κατάσταση αυτή έχει προσλάβει πλέον εγκληματικές διαστάσεις. Ασφάλεια στα Πανεπιστήμια δε σημαίνει ΟΠΠΙ και διμοιρίες από ΜΑΤ. Σημαίνει ασφαλείς υποδομές, αξιοπρεπείς σπουδές. Δε θα τρέχουμε σε κατάσταση πανικού να δούμε αν συμφοιτητές μας έχουν τις αισθήσεις τους, είτε επειδή μας ρίχνουν δακρυγόνα είτε επειδή πέφτουμε από παράθυρα επειδή δε βρήκαμε θέση να καθίσουμε στο αμφιθέατρο» καταλήγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μεθοδεύσεις “εξαφάνισης” του αμιάντου των Σκουριών από την Ελληνικός Χρυσός

Κονσόλες, Χειριστήρια και Ταξική Πάλη. Του Χρήστου Λάσκου