Αλλαγή κυβέρνησης στην Ταϊλάνδη

Η Γινγκλούκ Σιναουάτρα, η έως πρότινος επικεφαλής της αντιπολίτευσης, είναι επισήμως η νικήτρια των χθεσινών εκλογών στην Ταϊλάνδη αφού συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία κερδίζοντας 265 έδρες από τις 500 του κοινοβουλίου στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές. Το Πουέα Τάι (PTP, “Κόμμα για τους Ταϊλανδούς”) του οποίου ηγείται πλέον η αδελφή του Τάκσιν Σιναουάτρα, του πρώην πρωθυπουργού που είχε ανατραπεί με πραξικόπημα το 2006 και παραμένει εξόριστος μέχρι σήμερα, άφησε δεύτερο το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζατζίβα, που κατέλαβε 159 έδρες.

Ο Αμπίσιτ είχε παραδεχθεί την ήττα του από χθες και πριν από την δημοσιοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων. «Το αποτέλεσμα είναι σαφές: το Πουέα Τάι κέρδισε τις εκλογές και οι Δημοκράτες έχασαν», δήλωσε, ενώ σήμερα ο Αμπίσιτ Βετζατζίβα ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο στρατός της Ταϊλάνδης που είχε κάνει το πράξικόπημα το 2006 αποδέχθηκε τη νίκη της αντιπολίτευσης στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής και δεν πρόκειται να επέμβει, σύμφωνα με τις δηλώσεις του απερχόμενου υπουργού  Άμυνας Πραουίτ Ουόνγκσουον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι αγανακτισμένοι

«Ο άνθρωπος πάνω από το Μνημόνιο»: Προς ένα αριστερό, λαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση