in ,

ΑΚ Θεσσαλονίκης: «Ποιό κακό θέλει να εξορκίσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης»

Μεταφορά της εκδήλωσης «No Justice – No Peace» στην πλατεία Ροτόντα

«Ποιό κακό θέλει να εξορκίσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης; Τις ιδέες του αντιφασιστικού και αντιπατριαρχικού αγώνα; Τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών και των εργαζομένων;» διερωτόνται η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης και ο ΕΚΧ Respiro di Liberta που ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ότι θα διακόψει την παροχή ρεύματος στο χώρο της ανακοινωμένης εκδήλωσης No Justice – No Peace στο πάρκο Ξαρχάκου.

«Αυτό δεν είναι το πρόβλημα γιατί τα μέσα υπάρχουν και δεν περιμένουμε από καμία αρχή τη νομιμοποίησή μας στο δημόσιο χώρο. Είναι όμως προφανές και αξίζει να επικοινωνηθεί ότι ο δήμος ενεργεί με την προτροπή της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία δεν επιλέγει να απαγορεύσει ευθέως τη δημόσια συνάθροιση για μία συζήτηση και βάζει τον αντιδήμαρχο με τη συναίνεση του δημάρχου σε ρόλο εκπροσώπου τύπου της αστυνομίας με επιχειρήματα περί ασφάλειας στην πόλη» σημειώνει.

Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση απευθύνεται στο ανταγωνιστικό κίνημα της πόλης, το αντιφασιστικό, το φεμινιστικό, το αντιπατριαρχικό, το φοιτητικό, το εργατικό. «Μεταφέρουμε την εκδήλωσή μας στην πλατεία της Ροτόντα, ώστε να είναι πιο ασφαλής και εύκολη η πρόσβαση του κόσμου και να διασφαλίσουμε την πραγματοποίηση της συζήτησης, καθώς εκτιμούμε την πιθανότητα αποκλεισμού της. Σε μία συνθήκη όπου το κράτος έχει κηρύξει τον πόλεμο στην κοινωνία μονομερώς, όπου κάθε αντίσταση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη επέλαση πνίγεται με την καταστολή από τα πανεπιστήμια και τις πλατείες, στα βουνά και στους χώρους εργασίας, όπου ο μισογυνισμός, η ομοφοβία, η πατριαρχία ξεχειλίζουν σαν οχετός από τα επίσημα χείλη της εκκλησίας για τις αμβλώσεις, της αστυνομίας για το πως να γλιτώνουν οι γυναικοκτόνοι, των δικαστών με τον βιαστή ανηλίκων Λιγνάδη και δολοφόνο του/της Zak/Zakie να είναι εκτός φυλακής, από τον πρωθυπουργό και τους παρατρεχάμενους υπουργούς του να διατάσσουν δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα με τις επαναπροωθήσεις και με ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από πείνα, δίψα, τσίμπημα ενός σκορπιού» σημειώνει μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι«ο μόνος δρόμος είναι η παρουσία στο δημόσιο χώρο που δίνει ανάσες αξιοπρέπειας απέναντι στην πνιγηρή ένστολη εποπτεία και δημιουργεί τους όρους για μία ζωή που είναι άξια να βιωθεί από όλες/ους χωρίς διακρίσεις».

Υπενθυμίζει ακόμη ότι η ένατη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου από τάγμα εφόδου της Χ.Α. συμπίπτει με την ουσιαστική έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ενώ ταυτόχρονα δικάζονται οι εφέσεις των χρυσαυγιτών σε μια προσπάθεια ανάκλησης της ιστορικής πρωτόδικης απόφασης της 7ης Οκτωβρίου του 2020.

Η εκδήλωση No Justice – No Peace θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9/9/2022 στις 19:00 στην

Θέμα: Νομιμότητα και Κοινωνική Δικαιοσύνη
Το Ποινικό Δίκαιο του Εχθρού και οι Αντιστάσεις

Συζητάμε με:
– Μάγδα Φύσσα, Σύλλογος Πολιτισμού “Παύλος Killah-P Φύσσας”
– Γιώργος Λιάκας, Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην Μαλαματίνα
– Τσιτσελίκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής στο ΠΑ.ΜΑΚ.
– Άννυ Παπαρούσου, Δικηγόρος
– Λάσκος Άρης, Γενικός Γραμματέας του Σ.Ε.Η.
– Ντουσάκης Γιάννης, Φοιτητής στο Α.Π.Θ.

Πορεία 10/09 στις 18:00, Καμάρα

Το event της εκδήλωσης στο fb : No Justice No Peace – Εκδήλωση/Συζήτηση και After Live

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Οι απόψεις τους θυμίζουν Μεσαίωνα, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους»

Διμοιρίες των ΜΑΤ στο ΑΠΘ περιφρουρούν… τα τουρνικέ