in

Ξεκίνησαν οι διώξεις για τα “θαλασσοδάνεια” της Αγροτικής Τράπεζας

Ξεκίνησαν οι διώξεις για τα “θαλασσοδάνεια” της Αγροτικής Τράπεζας

Στο εδώλιο θα κάτσουν 27 υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας και επιχειρηματίες, ύστερα από την πρώτη ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς για τα “θαλασσοδάνεια” της τράπεζας την περίοδο 2007-2011.

Η δίωξη, που ασκήθηκε μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τις εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αγγελική Τριανταφύλλου, αφορά δάνειο σε έμπορο κρέατος στη Βοιωτία, το οποίο χαρακτηρίζεται επισφαλές. Περιλαμβάνει δε τα εξής αδικήματα: Απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράϊκου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ALFA 1 NEWS με τίτλο “Αγροτική Τράπεζα. Το σκάνδαλο ολκής”. Στο πλαίσιο της έρευνας συντάχθηκε πόρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος με βάση το οποίο προέκυψε ότι η συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ μόνο από τη συγκεκριμένη δανειοδότηση ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, από 2007 ως και 2011 οι υπάλληλοι της τράπεζας που είχαν την ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων μεγάλων πελατών προχώρησαν σε χρηματοδότηση υπό επισφαλείς όρους με ανεπαρκείς εγγυήσεις παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τη δεινή οικονομική κατάσταση των δανειοδοτούμενων εταιριών με αποτέλεσμα να ζημιώσουν την τράπεζα.

Σημειώνεται πως στα χέρια των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται και άλλοι φάκελοι με προβληματικά δάνεια της ΑΤΕ, για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται και αναμένεται η άσκηση νέων ποινικών διώξεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Το” γαϊτανάκι των χρωμάτων” και η “Ξέφρενη χελώνα” στην Ειδομένη