Συρία: 70 νεκροί και 550 τραυματίες μετά από επίθεση σε αγορά

Συρία: 70 νεκροί και 550 τραυματίες μετά από επίθεση σε αγορά

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 550 τραυματίστηκαν χθες σε μια επίθεση εναντίον μιας αγοράς στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού στη Συρία, γνωστοποίησαν σήμερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) είχε χθες κάνει λόγο για 59 νεκρούς, μεταξύ αυτών 5 παιδιών, από ρουκέτες και πλήγματα της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας. 

«Επρόκειτο για έναν σφοδρότατο βομβαρδισμό. Τα τραύματα των θυμάτων είναι πολύ σοβαρότερα σε σύγκριση με όλα όσα έχουμε δει στο παρελθόν» δήλωσε ο διευθυντής ενός νοσοκομείου που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της επίθεσης, όπου προσφέρουν βοήθεια οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σε ένα δελτίο τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης. 

πηγή: ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεν θα πετούν πάνω από το Σινά τα αεροσκάφη των Lufthansa και Air France

Κεραυνός εν (αν)Αι(ρυ)θρία: Οι Αβδηρίτες και οι Κο(νο)μισάριοι. Του Θύμιου Γεωργόπουλου