in , ,

Συνεχίζει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ειδομένη η Ε’ ΕΛΜΕ

Συνεχίζει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ειδομένη η Ε’ ΕΛΜΕ

Συνεχίζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, μέλη του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ και αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών την Κυριακή 27/9, επισκεφτήκαν για δεύτερη φορά την Ειδομένη, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης  για τους πρόσφυγες. 

Η δεύτερη επίσκεψη στην Ειδομένη επιβεβαίωσε την παντελή απουσία κάθε κρατικής υπηρεσίας. Κάποια μικρά βήματα που έγιναν, όπως εγκατάσταση ορισμένων σκηνών για πρόχειρο καταυλισμό, κάποιες χημικές τουαλέτες και βρύσες, έγιναν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και  οργανώσεις εθελοντών. Η διατροφή, ένδυση και ιατρική φροντίδα συνεχίζει να παρέχεται αποκλειστικά από εθελοντές. 

Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη όχι μόνο για έμπρακτη αλληλεγγύη, αλλά και για τη διεκδίκηση από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς  να προχωρήσουν σε άμεσα μέτρα  για την στήριξη και την ανακούφιση των προσφύγων με αξιοποίηση όλων των υποδομών  που υπάρχουν. (Οι ΕΛΜΕ οργανώνουμε παράσταση στο υπουργείο).

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ε’ ΕΛΜΕ “Παράλληλα με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας χρειάζεται να ξεδιπλώσουμε άμεσα  ένα πολύμορφο αγώνα για τον τερματισμό των πολέμων – να σταματήσει η εκμετάλλευση λαών και χωρών. (Οι ΕΛΜΕ σε συνεργασία με άλλους φορείς και σωματεία οργανώνουμε κινητοποίηση)”.

Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων που δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί, στα πλαίσια της άμεσης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες να συνεχίσουν τη συγκέντρωση  χρημάτων ή ειδών πρώτης ανάγκης κατά σχολείο και να ενημερώνουν τα μέλη του Δ. Σ., στα οποία μπορούν να δίνουν και τα χρήματα.

Για όσα σχολεία θέλουν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης έχουμε ενημερωθεί για αυξημένες ανάγκες στα παρακάτω είδη: φρυγανιές, κράκερ, κονσέρβες (τόνος, φασόλια, ντολμαδάκια, λαχανικά), χυμούς, κρουασάν, παστέλια, βρεφικές τροφές σε βαζάκια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10,  από 2.00 έως 3.00 μ.μ. ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10, στις 10.30 π.μ., ΑΠΟ ΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΕΙΔΟΜΕΝΗ.

Photo Credit: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Βαλάντερ χωρίς αλτσχάιμερ στην Air France. Του Απόστολου Λυκεσά

Μαθήματα για όλους στην Ετεροτοπία