in

Β. Κορέα: Είμαστε έτοιμοι για πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

Β. Κορέα: Είμαστε έτοιμοι για πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη για έναν πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρεσβευτής της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Χιουν Χακ Μπονγκ τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη «οποτεδήποτε» να πλήξει με πυρηνικούς πυραύλους τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας και ΗΠΑ.

Η συνέντευξή δώθηκε στο βρετανικό δίκτυο Sky News, ενώ σε ερώτηση για το κατά πόσον η Πιονγιάνγκ είναι έτοιμη να πατήσει πρώτη το «πυρηνικό κουμπί» και όχι να περιμένει τις ΗΠΑ, ο κ. Χακ Μπονγκ τόνισε ότι «οι Βορειοκορεάτες είναι φιλειρηνικός λαός. Δεν θέλουν τον πόλεμο. Αλλά δεν φοβούνται και τον πόλεμο. Αυτή είναι η πολιτική της χώρας μας».

Οι ετήσιες αμερικανο-νοτιοκορεατικές ασκήσεις θεωρούνται από τις αρχές της Βόρειας Κορέας ως πράξη επίθεσης, ενώ Νότια Κορέα και ΗΠΑ κάνουν λόγο για «αμυντικές ασκήσεις».

Ο πρέσβης τόνισε ακόμη ότι οι ΗΠΑ περιμένουν η Βόρεια Κορέα να χαλαρώσει ώστε να εξαπολύσουν το πρώτο χτύπημα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτοκτόνησε 59χρονη από μπαλκόνι του Ευαγγελισμού

Διάσωση και συλλήψεις μεταναστών σε Αγαθονήσι, Μυτιλήνη και Φαρμακονήσι