Γενικά αίθριος καιρός, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένεται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, αλλά ο καιρός σύντομα θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου.
Photo Credit: Menelaos Myrillas / SOOC