Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στον ελληνικό εβραϊσμό και όχι μόνο, η βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Λάρισας, σε τοίχους του οποίου άγνωστοι σχεδίασαν αγκυλωτούς σταυρούς και έγραψαν απειλές και αντισημιτικές αναφορές.
“Η βεβήλωση ενός νεκροταφείου, ιερού χώρου για όλες τις θρησκείες, συνιστά όχι μόνο προσβολή στη μνήμη των νεκρών αδελφών μας, αλλά και προσβολή προς τον πολιτισμό της χώρας μας και της πόλης της Λάρισας.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές της Δικαιοσύνης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αστυνομίας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη και τιμωρία των ενόχων και την προστασία των εβραϊκών ιερών τόπων στη χώρα μας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιoυ είδους βαρβαρότητες.
Αναμένουμε τέλος από τους φορείς της συντεταγμένης Πολιτείας και της Κοινωνίας, σαφή και απροκάλυπτη καταδίκη της ενέργειας αυτής, αλλά και κάθε ενέργειας αντισημιτισμού.
Ο αντισημιτισμός δεν στρέφεται μόνο κατά των Εβραίων, ο αντισημιτισμός είναι απειλή για τη Δημοκρατία μας” αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.
