in

“Διώχνετε τους μαθητές από τα σχολεία μας”

“Διώχνετε τους μαθητές από τα σχολεία μας”

Διαμαρτυρία στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις δέκα σχολείων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν την διεύθυντρια της Διεύθυνσης να τοποθετηθεί για το γεγονός ότι γνωμοδότησε θετικά στις συγχωνεύσεις παρά την αρνητικη θέση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της Κεντρικής Περιφερειακής Διεύθυνσης εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι υπό συχγώνευση βρίσκονται δέκα σχολεία (1ο-9ο ΕΠΑΛ, 8ο-10ο ΕΠΑΛ τα αντίστοιχα ΣΕΚ 2ο-9ο, το 1ο και 2ο εσπερινό Λύκειο, και το 12-17ο Γυμνάσιο).  Οι καθηγητές απευθυνόμενοι στην διευθύντρια κ. Ζερβοπούλου δήλωσαν ότι με την στάση της συνηγορεί υπέρ της περαιτέρω υποβάθμισης της εκπαίδευσης, την διαρροή φοιτητών και την δημιουργία μιας ακόμη μεγαλύτερης δεξαμενής καθηγητών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η κ. Ζερβοπούλου από την πλευρά της δήλωσε ότι από τις συγχωνεύσεις δεν θα υπάρξει αρνητική μεταβολή σε κανέναν μαθητή ενώ συγκεκριμένα πρόσθεσε ότι κανείς  δεν θα πάθει τίποτα. Αν πίστευε το αντίθετο, όπως είπε δεν θα προχωρούσε σε γνωμοδότηση υπέρ των συγχωνεύσεων. Τόνισε ακόμη ότι και με τις μέχρι στιγμής συγχωνεύσεις δεν υπάρχουν αρνητικές συνέπειες

Όπως είναι φυσικό οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών που βιώνουν στο πετσί τους την υποβάθμιση των σχολείων τους, την διαθεσιμότητα αλλά και στην σχολική διαρροή και οι οποίοι επεσήμαναν ότι ήδη εργάζονται σε υπεράριθμα τμήματα και πως αν εφαρμοστεί το μέτρο των συγχωνεύσεων πολλοί μαθητές θα σταμτήσουν να πηγαίνουν σχολείο.

Ακολούθησε μικρής διάρκειας ένταση μεταξύ της διευθύντριας και των εκπαιδευτικών με την τελευταία ουσιαστικά να μην απαντάει στις αιτιάσεις τους και να αποχωρεί επιδεικτικά μπαίνοντας σε μια αίθουσα όπου υπήρχαν κρυμμένοι αστυνομικοί, γεγονός που προκάλεσε την ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση γονέων και συνδικαλιστών των ΕΛΜΕ της πόλης μας.

Δείτε δήλωση του Δ. Σπανούδη μέλος του ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ για την σημερινή διαμαρτυρία

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνεδριάζει την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο κλείσιμο της Βουλής