Τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα μετά το σημερινό Eurogroup θα χρειαστεί η Αθήνα, για να κλείσει το deal με την τρόικα, όπως αναγνωρίζουν υπουργοί που συμμετείχαν στις τελευταίες εξαντλητικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Ο Γ. Στουρνάρας στη σημερινή συνάντηση με τους ευρωπαίους ομολόγους του ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει και πάλι πιέσεις για τα διαρθρωτικά αλλά και έναν δύσκολο, όπως πάντα, Ντάισελμπλουμ ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα αποδεσμευτεί καμία δόση εάν δεν κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση.
Από το πρωθυπουργικό γραφείο διαρρέει… αισιοδοξία για το ότι θα πάρουν το κάτι παραπάνω στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων εκτιμώντας ότι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και αφού η Ελλάδα θα πάρει και με τη σφραγίδα της Eurostat το πλεόνασμα, θα είναι πιο δύσκολο να πιεστεί στα διαρθρωτικά καθώς πλέον θα αρχίσει η προετοιμασία για την έξοδο στις αγορές.
Τα δημοσιεύματα στα φιλοκυβερνητικά Μέσα ναφέρουν πως η Άνγκελα Μέρκελ και άλλοι ομόλογοι της φαίνεται να συμμερίζονται ότι η δικομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να πιεστεί περισσότερο κυρίως για λόγους πολιτικούς που αφορούν όχι μόνο το εσωτερικό «μέτωπο» στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα την παρουσία και τον «λόγο» του ΔΝΤ στην Ευρώπη.
Επιπλέον, σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” οικονομικός παράγων υποστηρίζει πως πλέον η συγκυρία βοηθά την… έξοδο των ελληνικών τραπεζών στις αγορές, διαδρομή που όπως εκτιμά θα ακολουθήσει και η Ελλάδα.
