Στην Αθήνα ο Σόιμπλε- Στο Βερολίνο ο Σαμαράς

Στην Αθήνα ανεμένται να έρθει το προσεχές διάστημα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά από σχετική πρόσκληση του Έλληνα ομόλογού του, Γιάνννη  Στουρνάρα.

Στο επίκεντρο της νέας επίσκεψης του κ. Σόιμπλε αναμένεται να βρεθεί η επέκταση και για την Ελλάδα  του προγράμματος που εκπόνησε η Γερμανία με την Ισπανία για την χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και η δημιουργία ενδεχομένως μιας ελληνικής επενδυτικής Τράπεζας.

Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν, όπως σημείωσε ο Γερμανός πολιτικός, στο περιθώριο του Eurogroup  και του ECOFIN στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα,  στο Βερολίνο θα βρίσκεται στις 3 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει σε Φόρουμ της ΕΕ με αντικείμενο την εξειδίκευση των πολιτικών για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γερμανία θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο Αγγέλα Μέρκελ και άλλους ηγέτες.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έκκληση Κομισιόν για «υπευθυνότητα»

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος για το κλείσιμο της ΕΡΤ