Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που είναι προφυλακισμένος για τη φερόμενη υπεξαίρεση 701 εκ. ευρώ από τα ταμεία της PROTON BANK, μέσω επισφαλών δανείων προς εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.
Παρ`όλα αυτά η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη επισημαίνει πως εάν ο κατηγορούμενος το επιθυμεί, μπορεί να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με επίσημες βεβαιώσεις ιατροδικαστών που διορίστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι, λόγω της φυλάκισής του, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται μη αναστρέψιμη, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.
Οι συνήγοροί του τονίζουν στην αίτηση αποφυλάκισης πως δεν υπάρχει θετική εξέλιξη για την υγεία του εάν παραμείνει στο χώρο των φυλακών ή στο νοσοκομείο κρατουμένων, διευκρινίζοντας πως ούτε και τα δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία είναι κατάλληλα, καθώς μπορεί να κινδυνεύσει λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.