Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στην Ισπανία κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η ισπανική κυβέρνηση. Στην Μαδρίτη οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης κρατώντας τις κόκκινες σημαίες των δύο μεγαλύτερων ισπανικών, εργατικών συνδικάτων, του UGR και του CCOO και φώναζαν το σύνθημα: «Μην σιωπάς, υπεράσπισε τα δικαιώματά σου».
Πολλοί ήταν αυτοί που φορώντας ν πράσινα μπλουζάκια για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης φώναξαν το σύνθημα: «Δημόσια εκπαίδευση από όλους για όλους».
Στην διαδήλωση συμμετείχαν και δικαστικοί υπάλληλοι με κίτρινα μπλουζάκια και πανό που έγραφαν: «Όχι στις περικοπές στη δικαιοσύνη» αλλά και γιατροί και νοσηλευτές. Ξεχωριστό πανό υπήρχε ακόμη κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.
Τέλος πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Όχι στη διάσωση», αναφερόμενοι στη διάσωση των ισπανικών τραπεζών από την Ευρώπη.