Λουκέτο σε κλινικές από έλλειψη υλικών

Με λουκέτο κινδυνεύουν κλινικές δημόσιων νοσοκομείων λόγω της έλλειψης υλικών ενώ ήδη αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο της Νίκαιας. 

Στο «Αττικόν» δεν πραγματοποιήθηκαν καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις για μια εβδομάδα. «Δεν αντέχουμε άλλο», δηλώνουν οι Προμηθευτές.
 
Σύμφωνα με τους γιατρούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ολόκληρα χειρουργικά τμήματα κινδυνεύουν με λουκέτο, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της έλλειψης αναλώσιμων ιατρικών υλικών. Ήδη, υπάρχει πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των τακτικών χειρουργείων, μη επείγουσες επεμβάσεις ακυρώνονται και άρα εκτελούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά. 
 
Όπως επισημαίνουν με έγγραφα τους οι προϊστάμενοι των χειρουργείων και οι διευθυντές του χειρουργικού τομέα και της ιατρικής υπηρεσίας, χειρουργικά γάντια, γάζες, σύριγγες και άλλα ιατρικά είδη είτε έρχονται σε μικρές ποσότητες είτε δεν φθάνουν καθόλου στο νοσοκομείο και οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Αλυσίδες στα πόδια του Νότου»

Την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη η Α. Παπαρήγα