Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα οργανώνονται σήμερα ενάντια στην επίθεση του Ισραήλ στο Global Sumud Flotilla και την απαγωγή των πληρωμάτων τους.« Επιτέθηκαν σε μια ειρηνική αποστολή που μετέφερε τρόφιμα και φάρμακα στον λαό της Γάζας που δύο χρόνια τώρα υποφέρει από τη γενοκτονική επίθεση του Ισραήλ. Για ακόμα μια φορά το κράτος του Ισραήλ δρα ως πειρατής, παραβιάζοντας κανόνες του διεθνούς δικαίου καθώς και το δίκαιο της θάλασσας, παρεμβαίνοντας σε διεθνή ύδατα ενάντια σε μια ειρηνική αποστολή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια»
Με το πλήρωμα του στόλου να έχει απαχθεί, ανάμεσα σε αυτούς και 27 Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες, και τις διαβεβαίωσεις για την ασφάλεια τους να προέρχονται μόνο από το Ισραήλ, οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σήμερα σε διαδηλώσεις στο πλαίσιο διεθνών κινητοποιήσεων.
Στις 18.00 συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο ελευθερίας στην Αθήνα με κατεύθυνση προς την πρεσβεία του Ισραήλ ενώ στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχο κάλεσμα υπάρχει για τις 18:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.
Να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε πολλές συλλογικότητες με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταγγέλλει την τρομοκρατική και παράνομη επίθεση του Ισραηλινού στρατού στο διεθνή στόλο αλληλεγγύης καλώντας στη κινητοποίηση.
Αναλυτικά τα καλέσματα:
Αθήνα: Στις 18:30 στο πάρκο ελευθερίας
Θεσσαλονίκη: Στις 18:30 στο άγαλμα Βενιζέλου
Λάρισα: Στις 18:30 στην πλατεία Σάπκα
Ηράκλειο: Στις 18:30 στην πλατεία Ελευθερίας
Χανιά: Στις 18:30 στην πλατεία Αγοράς
Βόλος: Στις 18:30 στην πλατεία Ελευθερίας
Τρίκαλα: Στις 18:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
Πάτρα: Στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου
Καρδίτσα: Στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας
Πρέβεζα: Στις 19:00 στα δικαστήρια
Ξάνθη: Στις 18:30 θα γίνει σύσκεψη για συντονισμό και ανάπτυξη κινητοποιήσεων στο πλευρό του Παλαιστινιακού Λαού
Χίος: Στις 18:30 στην Απλωταριά
Σύρος: στις 19:00 συγκέντρωση στην πλατεία Μιαούλη