in ,

Χωρίς δικαιώματα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με σοβαρή ασθένεια! – Καταγγελία Συλλόγων εκπαιδευτικών

Τις τραγικές εργασιακές συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες αναπληρωτές και αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί αναδεικνύουν με ανακοινώσεις τους ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δ. Γληνός», οι οποίοι έγιναν παραλήπτες καταγγελίας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού που νοσεί δεύτερη φορά από καρκίνο.

Όπως καταγγέλλουν οι δύο Σύλλογοι, όταν η ασθενής εκπαιδευτικός ζήτησε να αναλάβει τα καθήκοντα της ηλεκτρονικά, καθώς έπρεπε να απουσιάζει για τις τακτικές της θεραπείες, η αρμόδια υπηρεσία του υπ. Παιδείας της απάντησε πως δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για όσους νοσούν από δυσίατα και ανίατα νοσήματα, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει με ηλεκτρονικό τρόπο την ανάληψη υπηρεσίας, παρά θα έπρεπε να χάσει ή τη  θεραπεία της ή 7 ημερομίσθια!

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά και καταστρατηγεί τα δικαιώματα των αναπληρωτών κι αναπληρωτριών στην ζωή με αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα.

Από την μεριά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Γληνός» τονίζει πως «την ώρα που οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας γίνονται ηλεκτρονικά πετώντας κυριολεκτικά στο δρόμο λαϊκές οικογένειες, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, κανένας νόμος καμία υπουργική απόφαση που να προβλέπει την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, ως έσχατη διευκόλυνση σε συναδέλφους που βρίσκονται σε θεραπείες. Με αποτέλεσμα η συναδέλφισσά μας εκτός του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει να χάσει και εφτά μεροκάματα. Η αναλγησία του κράτους σε όλο της το μεγαλείο».

Ο Σύλλογος «Δ. Γληνός» διεκδικεί πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, υπογραφή εδώ και τώρα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εφ’ όλης της ύλης.

Σημειώνεται ότι η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που καταγγέλλει την απουσία προβλέψεων και δικαιωμάτων για τους αναπληρωτές με ανίατες ασθένειες έχει στείλει από τις 10/10 επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πλήθος αλληλέγγυων στη δίκη των πέντε μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Podcast Ξεφυλλίζοντας τον 20ό Αιώνα: Η Θεσσαλονίκη στον Μεσοπόλεμο – Η κοινωνική πραγματικότητα και η καταστολή