in ,

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να αφήσει τις φιέστες και να απαντήσει στα ερωτήματα για την ασφάλεια του Μετρό

Απαντήσεις σε σχέση με τις σοβαρές καταγγελίες των εργαζομένων για ελλιπή δοκιμαστικά δρομολόγια στο Μετρό Θεσσαλονίκης, λίγες εβδομάδες πριν την απόδοση του σε κυκλοφορία, ζητά με ανακοίνωση του το ΚΚΕ, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να αφήσει τις φιέστες τις οποίες προετοιμάζει για τις 30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τ.Ο. Μεταφορών-Ενέργειας-Νερού Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ:

«Η κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν την έναρξη λειτουργίας του Μετρό, αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα τα οποία καταγγέλλονται και αφορούν ακόμα και σε ζητήματα ασφαλείας, ετοιμάζει φιέστες. Ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή σχετικά με μια σειρά προβλημάτων σε συστήματα ασφαλείας και ήδη κυκλοφορούν δημοσιεύματα για το ποιος θα τραγουδήσει στα “εγκαίνια”.

Είναι τουλάχιστον πρόκληση για το λαό της Θεσσαλονίκης, που μετά από 18χρονια και 2 δις, πρέπει να νιώθει και ευγνωμοσύνη που θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τους ιδιώτες του Μετρό για τα επόμενα 11 χρόνια με 292 εκ. ευρώ, για μια γραμμή που δε θα καλύπτει τη πλειονότητα των κατοίκων της πόλης και με αύξηση επί των σημερινών τιμών εισιτηρίου των αστικών λεωφορείων κατά 25%.

Είναι τουλάχιστον πρόκληση και για τους εργαζόμενους στο Μετρό, την ώρα που, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, αμείβονται με μισθούς που δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας, η κυβέρνηση να ετοιμάζει φιέστες που πιθανότατα θα κοστίσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Εδώ και τώρα να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για τις συνθήκες που θα ξεκινήσει η λειτουργία του Μετρό.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την ασφάλεια του Μετρό, την εκπαίδευση των εργαζομένων και τις επεκτάσεις του Μετρό στη Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη, χωρίς να ταΐσει ξανά χρήματα του ελληνικού λαού, σε εργολάβους και ιδιώτες, στην κατασκευή και τη λειτουργία.

Εδώ και τώρα φθηνή, ποιοτική, συχνή συγκοινωνία.

Η απάντηση των εργαζομένων, του λαού της Θεσσαλονίκης στην κυβερνητική πολιτική μπορεί να είναι αποφασιστική, με τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη, 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιος θυμάται τον Αλμπέρ Καμύ; Του Χρήστου Λάσκου

Το Flyover στο ΣτΕ: Υπουργείο και εταιρεία επιχειρούν να διορθώσουν εκ των υστέρων τους λόγους ακύρωσης του έργου