in ,

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας! – Αντιδράσεις για τις σβάστικες στην περιοχή της Νεάπολης

Σβάστικες και άλλα εθνικιστικά συνθήματα έγραψαν μέλη της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τρίτης έξω από σχολείο αλλά και στα τοπικά γραφεία του ΚΚΕ.

Η βεβήλωση έγινε ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο έβαλε ομόφωνα απόφαση καταδίκης της φασιστικής δράσης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μόλις έγινε αντιληπτή η δράση τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ειδοποίησε την αστυνομία, ωστόσο Π οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δεν εντόπισαν κάποιον από τους δράστες παρά μόνο τα χυδαία φασιστικά συνθήματα.

Καταγγελία για τον βανδαλισμό των γραφείων του από “θρασύδειλα φασιστοειδή” εξέδωσε και το ΚΚΕ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική κίνηση “Η Πόλη Αλλιώς” του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων πως καταδικάζει τις προκλήσεις των φασιστών που δείχνουν να σηκώνουν κεφάλι. “Σε μια κοινωνία που φτωχοποιείται, με μια νεολαία που βάλλεται διαρκώς από εικόνες βίας και αδικίας, οι φασίστες βρίσκουν δυστυχώς γόνιμο έδαφος να εξαπλώσουν τον κανιβαλισμό τους και την ρητορική του μίσους”, σημειώνει.

Της βεβήλωσης του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης είχαν προηγηθεί βανδαλισμοί στα γραφεία του ΚΚΕ και στο στέκι της ΑΠΑΝ-Λαϊκής Βιβλιοθήκης, συνθήματα και τρικάκια στην πλατεία Γάτσου, σβάστικες στο Ρολόϊ. “Όλα αυτά σε διάστημα λίγων μηνών. Πάντα με θρασύδειλες επιθέσεις μέσα στο σκοτάδι”, σημειώνει η Πόλη Αλλιώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πανυγειονομική απεργία: Υπουργό Εμπορίας της Υγείας χαρακτηρίζουν οι υγειονομικοί τον Άδ. Γεωργιάδη

Ποιος θυμάται τον Αλμπέρ Καμύ; Του Χρήστου Λάσκου