in , ,

Μπαράζ ελέγχων για την εισιτηριοδιαφυγή από τον ΟΑΣΘ, εν μέσω ακρίβειας και φτώχειας

Φωτογραφία αρχείου: Δημήτρης Τοσίδης

Μπαράζ ελέγχων για τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής ξεκινά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, εν μέσω ακρίβειας και οικονομικής κρίσης. Όπως ανακοινώθηκε ο Οργανισμός προχωρά σε πολλαπλασιασμό ελέγχων και προστίμων, με τουλάχιστον 130 ελεγκτές, ενώ από την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου η είσοδος σε 23 λεωφορειακές γραμμές θα επιτρέπεται μόνο από την μπροστινή πόρτα.

Σε μια πόλη με υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, η διοίκηση του ΟΑΣΘ στοχοποιεί τους ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν εισιτήριο και μεταξύ άλλων ξεκινά ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία για να ενημερωθούν οι μαθητές για τα προβλήματα που δημιουργεί η εισιτηριοδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, η επιβίβαση σε δέκα λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ θα γίνεται αποκλειστικά από την μπροστινή πόρτα.

Το μέτρο αφορά τις εξής γραμμές:

Γραμμή 4, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλαμαριά – Χαριλάου

Γραμμή 7, που εκτελεί το δρομολόγιο Άγιος Ιωάννης – Πανεπιστήμιο

Γραμμή 11Τ, που εκτελεί το δρομολόγιο Πυλαία – Χαριλάου

Γραμμή 24, που εκτελεί το δρομολόγιο Πλατεία Ελευθερίας – Χίλια Δένδρα

Γραμμή 26, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλλιθέα – Πλατεία Ελευθερίας

Γραμμή 28, που εκτελεί το δρομολόγιο Τ.Σ. Ευκαρπίας – Σκλαβενίτης – Παπαγεωργίου – Πανεπιστήμιο

Γραμμή 30, που εκτελεί το δρομολόγιο Τριανδρία – Αποθήκη

Γραμμή 35, που εκτελεί το δρομολόγιο Μετέωρα – Βενιζέλου

Γραμμή 37, που εκτελεί το δρομολόγιο Ν.Σ. Σταθμός – Κρυονέρι

Γραμμή 38, που εκτελεί το δρομολόγιο Νέα Ευκαρπία – Αριστοτέλους

Μάλιστα, επισημαίνεται πως το μέτρο της επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, στοχεύει στη μεταφορά επιβατών με χρήση εισιτηρίου ή κάρτας απεριορίστων διαδρομών και θα αξιολογηθεί, με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ.

Μαθήματα κοινωνικού αυτοματισμού στα σχολεία…

Την ίδια ώρα στελέχη του ΟΑΣΘ επισκέπτονται Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσσαλονίκης, μετά από έγκριση από τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ενημερωτικές εκδηλώσεις. Στις εκδηλώσεις αυτές τα στελέχη του Οργανισμού ενημερώνουν τους μαθητές “για τα προβλήματα που δημιουργεί στο κοινωνικό σύνολο η εισιτηριοδιαφυγή”. Σκοπός των ενημερωτικών αυτών εκδηλώσεων, σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, “είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευθύνης σε νεαρή ηλικία”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SLAPP κατά του Alterthess και της Σ. Πουλημένη: Συζητήθηκε η Έφεση κατά της SLAPP αγωγής – Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών