in

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου Παπανικολάου, θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Εργαζομένων στη 1μ.μ., καθώς οι πρώτες απολύσεις συμβασιούχων αναμένονται στις 30 Σεπτέμβρη. Πρόκειται για  11 εργαζόμενους στη φύλαξη, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου εκχώρησε την υπηρεσία αυτή σε εργολάβο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το σωματείο,  σχεδόν το 40% των εργαζομένων του νοσοκομείου εργάζεται με διάφορες «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, με τη λήξη τους να είναι κοντά, επιτείνοντας το καθεστώς ανασφάλειας.

«Δεν πρόκειται για περαστικούς, αλλά για ένα έμπειρο, εξειδικευμένο και πολύτιμο προσωπικό για την λειτουργία του νοσοκομείου.Έχει τεράστιες ευθύνες η Διοίκηση του νοσοκομείου που προχωράει τις συμβάσεις με εργολάβους και πετάει στην ανεργία τους συναδέλφους» δηλώνει το σωματείο απαιτώντας τη μονιμοποίηση όλων των υγειονομικών με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, εργολαβικούς) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαιτούν ακόμη μαζικές μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

IPI: «Δολοφονήθηκαν, παρακολουθήθηκαν και μηνύθηκαν: απαιτείται αποφασιστική δράση για την προστασία των δημοσιογράφων και τη διάσωση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα».

Χωρίς σχολικό 600 μαθητές με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη