in , ,

«Η ακρίβεια είναι βία ταξική»: Διαδήλωση ενάντια στο αυξημένο κόστος ζωής

Διαδήλωση ενάντια στις διαρκείς ανατιμήσεις στην ενέργεια και σε είδη πρώτης ανάγκης έχει καλεστεί για αύριο, Παρασκευή 6 Μαΐου στις 18.00 στην Καμάρα από την ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην ακρίβεια. Η συνέλευση τις τελευταίες εβδομάδες έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε λαϊκές αγορές, πλατείες, σούπερ μάρκετ, υποκαταστήματα εταιρειών ενέργειας καθώς και στον ΔΕΔΔΗΕ στην Αγίου Δημητρίου.

Στη διαδήλωση καλούν σύλλογοι και σχήματα φοιτητών, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες.

Η Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστριών) σημειώνει στο κάλεσμά της:

«Να μην επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα, το αέριο, το νερό ούτε σε ένα λαϊκό νοικοκυριό, να μην επιτρέψουμε να διωχτεί ούτε ένας άνθρωπος από το σπίτι του λόγω χρεών στο νοίκι ή στα τραπεζικά δάνεια. Η καθεμία και ο καθένας μόνη/μόνος του είναι απλά εύκολος στόχος ενάντια σε κάθε αρπακτικό.

Να παλέψουμε για αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες με μείωση του χρόνου εργασίας, αυξήσεις στις συντάξεις και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για να καταργηθεί ο ΦΠΑ και να σταματήσουν άμεσα όλες οι ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και να απορροφηθεί η διαφορά από τις επιχειρήσεις και το κράτος.

Να περιφρουρήσουμε μαχητικά την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, του κάθε γείτονα, του κάθε συναδέλφου,να στήσουμε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και λαϊκής αυτοάμυνας σε κάθε γειτονιά, να μην αφήσουμε κανέναν μόνο και καμία μόνη. Να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις στις γειτονιές, να μετατρέψουμε τις λαϊκές συνοικίες σε απροσπέλαστα εδάφη, για τα συνεργεία που κόβουν το ρεύμα και το αέριο και για τους μπάτσους που θα επιβάλουν τις εξώσεις, και σε τόπους μαχητικής και συλλογικής επίλυσης των επισιτιστικών και στεγαστικών μας αναγκών.

Να υπερασπιστούμε πολύμορφα στέγαση-ενέργεια-νερό-τροφή-υγεία και μόρφωση ως κοινωνικά αγαθάόπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση».

Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Σχολείο» τονίζει:

«Η εξαθλίωση των ζωών μας έχει λόγο και αιτία. Δεν είναι άλλος από τον καπιταλισμό, τους οικονομικούς ανταγωνισμούς που χωρίζουν τους λαούς, τις ιδιωτικοποιήσεις των κοινών αγαθών όπως η ενέργεια, που θα έπρεπε να είναι δημόσια και να ελέγχονται από την κοινωνία και όχι από ένα μάτσο κερδοσκόπους. Απέναντι λοιπόν στο νέο κύκλο επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κράτος και αφεντικά και μας έχουν καταδικάσει να δουλεύουμε μια ζωή για να επιβιώσουμε και όχι για να ζούμε, οφείλουμε να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας. Δίπλα ο ένας στην άλλη να χτίσουμε δίκτυα αλληλοβοήθειας και να αγωνιστούμε συλλογικά μέσα στις γειτονιές μας, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια για τα κοινά αγαθά, όπως η υγεία, η παιδεία, η στέγαση, η τροφή, η ενέργεια και το νερό, να βάλουμε φρένο στην ακρίβεια και στην υποβάθμιση των ζωών μας, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν, ένα αξιοπρεπές παρόν και μέλλον για όλους και όλες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κείμενο στήριξης για την αναγκαιότητα συγκρότησης μιας νέας Πανελλαδικής Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης

Σπαράγματα» στο Βαρδάρη: Τόποι και Μνήμη της Εβραϊκής Κοινότητας