in , , ,

20 Μάρτη: Διεθνής μέρα δράσης κατά του ρατσισμού & του φασισμού

Αντιρατσιστική συγκέντρωση, στα πλαίσια της διεθνούς μέρας δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού, έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο 20 Μαρτίου στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Επιτροπές και κοινότητες προσφύφων και μεταναστών, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και αριστερές και αντιρατσιστικές οργανώσεις σημειώνουν στο κάλεσμά τους:

«Στις 20 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε στην Ελλάδα και σε όλο τον Πλανήτη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!

Χαιρόμαστε για την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, όμως δεν τελειώσαμε!

Έχουμε να συγκρουστούμε με τους ντόπιους Τραμπ, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ξεδιπλώνει την πιο βάρβαρη ρατσιστική επίθεση κατά των προσφύγων και των μεταναστών ανοίγοντας ξανά το δρόμο στους φασίστες. Το είδαμε στο Ωραιόκαστρο, με τραμπούκους φασίστες να εισβάλουν σε δομή ανήλικων προσφύγων, στη Χαλκίδα με την δεξιά Δήμαρχο να επιχειρεί τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία και τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα, στη Λέσβο με την ακροδεξιά να επιχειρεί τα ίδια. Το είδαμε με την αναβάθμιση των Βορίδη – Πλεύρη – Βούλτεψη στον τελευταίο ανασχηματισμό, δίπλα στον Χρυσο-χοϊδη που χτύπησε την αντιφασιστική λαοθάλασσα έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μαζί με το Μακρόν και τη Μέρκελ, έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα «για την απειλή σε βάρος της δημοκρατίας στις ΗΠΑ» μετά την εισβολή των ακροδε-ξιών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, όμως είναι οι ίδιοι που όχι μόνο συνεργάστηκαν με τον Τραμπ αλλά και προωθούν τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, κρατώντας ερμητικά κλειστά τα σύνορα της Ευρώπης – Φρούριο με την Φρόντεξ, τους φράχτες και τα στρατόπεδα. Οι βασανισμοί μεταναστών στο κολαστήριο του Παρανεστίου Δράμας από τους αστυνομικούς του Χρυσοχοϊδη αποκάλυψε το βάθος του κτηνώδους θεσμικού ρατσισμού που καλά κρατεί.

Μετά την πυρκαγιά στη Μόρια έστησαν ένα ακόμα χειρότερο κολαστήριο στο Καρά Τεπέ, με γυναίκες και μικρά παιδιά να ζουν σε κρύες σκηνές μέσα σε τοξικούς λασπότοπους, φορτωμένους με μόλυβδο από το παλιό πεδίο βολής. Επεκτείνουν το φράκτη του αίσχους στον Έβρο και το ΚΥΤ στην Ορεστιάδα, μαντρώνοντας κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που περνάει το ποτάμι. Το ίδιο κάνουν και στον Ελαιώνα, ενώ στη Μαλακάσα πεθαίνει κόσμος εκτεθειμένος σε κάθε λογής κίνδυνο. Σε όλη τη χώρα τα στρατόπεδα είναι άθλια γκέτο που βρίσκονται σε διαρκή καραντίνα, με πρόσχημα την πανδημία, με τα παιδιά να έχουν αποκλειστεί από τα σχολεία και τους γονείς τους να φυτοζωούν χωρίς τα στοιχειώδη για ανθρώπινη διαβίωση.

Χιλιάδες πρόσφυγες απειλούνται να απελαθούν μέσα από τις μαζικές διαδικασίες απόρριψης ασύλου ή με έξωση απ’ όπου διαμένουν προσωρινά ακόμα κι αν καταφέρουν να αποχτήσουν άσυλο. Την ίδια στιγμή χιλιάδες μετανάστες εξακολουθούν να ζουν και να δουλεύουν κυνηγημένοι, χωρίς χαρτιά και δικαιώματα, στα εργοστάσια και τα χωράφια. Η μάχη για να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών είναι δεμένη με τις μάχες που δίνουμε όλες και όλοι μαζί, η εργατική τάξη και η νεολαία, ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες να μας αποπροσανατολίσει και να μας διασπάσει. Δείξαμε τη δύναμη μας στις 7 Οκτώβρη επιβάλλοντας την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και με αυτήν την αυτοπεποίθηση χρειάζεται να συνεχίσουμε!
•Για να επιβάλουμε ότι όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων θα μπουν επιτέλους στα σχολεία. Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι σύλλογοι των γονέων που ξεσηκώνονται ενάντια στις προσπάθειες διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας από την Κεραμέως έχουν τη δύναμη να σταματήσουν κάθε αποκλεισμό.

•Για να επιβάλουμε ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιαστούν άμεσα μέσα σε κάθε στρατόπεδο και θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και περίθαλψη στα νοσοκομεία. Οι νοσοκομειακοί που απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια στη δολοφονική πολιτική του Κικίλια, που διεκδικούν μαζικές προσλήψεις και να περάσει ο έλεγχος των εμβολίων στα χέρια των εργαζόμενων, έχουν τη δύναμη να εξασφαλίσουν ότι οι πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι Ρομά, δεν θα μείνουν εκτός σχεδιασμού εμβολιασμού και περίθαλψης.

•Για να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν χώροι, κλειστά σπίτια και ξενοδοχεία μέσα σε κάθε πόλη για να μπορούν να στεγαστούν μόνιμα και με ασφάλεια οι πρόσφυγες. Τα σωματεία στον Τουρισμό – Επισιτισμό, μαζί με αυτά των εργαζόμενων στους Δήμους, έχουν τη δύναμη να επιβάλουν ότι σε κάθε περιοχή θα εξασφαλιστεί στέγη, ξεκινώντας από Δήμους και Περιφέρειες που έχουν ήδη πάρει σχετικές αποφάσεις.
•Για να εφαρμοστεί η καταδικαστική απόφαση για την ΧΑ. Στη φυλακή Παππάς και Λαγός, να κλείσουν τα γραφεία της συμμορίας, έξω από τα συμβούλια οι φασίστες, αποζημίωση των θυμάτων των φασιστικών επιθέσεων.

Το λέμε καθαρά και δυνατά:

ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ, πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι!

Να καταργηθεί ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να ανοίξουν τα σύνορα και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά όλοι. Αυτές τις μάχες χρειάζεται να οργανώσουμε βαδίζοντας προς την 20η Μάρτη και στη συνέχεια.

Όλες και όλοι μαζί, το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι κοινότητες μεταναστών, οι πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, οι κινήσεις των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ, η Αριστερά. Σε κάθε γειτονιά, εργασιακό χώρο, σχολή, σχολείο και στρατόπεδο, ελάτε να οργανώσουμε μαζί εκδηλώσεις, εξορμήσεις και δράσεις, να συσπειρωθούμε για να γίνει η 20 Μάρτη σεισμός, όπως αυτός στις 7 Οκτώβρη!»

Το κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.:

«Ανοιχτά σύνορα και πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες!
Κάτω η κυβέρνηση του ρατσισμού, της καταστολής, της φτώχειας!
Ολες/οι το Σάββατο 20 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Αγ. Βενιζέλου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί εργαζόμενες/ους και νεολαία να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στην κυβέρνηση που προσπαθεί να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική, τη φτώχεια και την επίθεση στη νεολαία με την καταστολή, αλλά και με το σεξισμό και το ρατσισμό, το Σάββατο 20 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου. Είναι η Διεθνής Μέρα Δράσης ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό στην οποία θα διαδηλώσουν κινήματα από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη. Θα είναι το επόμενο βήμα στις μάχες που έχουμε δώσει όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια σε μια κυβέρνηση που έχει λεφτά για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς αλλά για μας, για τους εργαζόμενους, τη νεολαία έχει γκλομπ και απαγορεύσεις.

Οι εκστρατείες του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας είναι βασική αιχμή της επίθεσης όλων των αρχουσών τάξεων και του ιμπεριαλισμού για να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν την οργή από τις πολλαπλές και τρανταχτές χρεοκοπίες του συστήματος του κέρδους. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ μπορεί να έτρεξαν να μιλήσουν για «νίκη της Δημοκρατίας» στις ΗΠΑ, αλλά εφαρμόζουν την ρατσιστική πολιτική του Τραμπ που έβγαλε στον αφρό τα ακροδεξιά και φασιστικά κατακάθια. Γι’ αυτό η μάχη ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος, των συνδικάτων, της μαχόμενης Αριστεράς. Τα αιτήματα αυτής της μάχης είναι άμεσα δεμένα με όσα παλεύουμε σε απεργίες, διαδηλώσεις, χώρους δουλειάς, γειτονιές.

Η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα, οι κατατρεγμένοι των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των δικτατοριών, της πείνας, της κλιματικής καταστροφής είναι καλοδεχούμενοι! Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να σταματήσουν οι απελάσεις και οι παράνομες επαναπροωθήσεις που οδηγούν στο θάνατο στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Διεκδικούμε να ανοίξουν τα σχολεία με τους όρους που βάζει το εκπαιδευτικό κίνημα και μαζί με όλα τα παιδιά να πάνε σχολείο και όλα τα προσφυγόπουλα χωρίς αποκλεισμούς. Να ξεκινήσει άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός των προσφύγων και των εργαζόμενων στα στρατόπεδα και να δοθεί ΑΜΚΑ σε όλους για πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς αποκλεισμούς. Άσυλο, στέγη, χαρτιά για πρόσφυγες και μετανάστες. Να μπει τέλος στο αίσχος των στρατοπέδων-γκέτο προσφύγων, από την Ορεστιάδα και τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα. Να δοθούν ξενοδοχεία και σπίτια σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια για την στέγαση όλων των άστεγων, των προσφύγων. Να μπει τέλος στην πολιτική περιθωριοποίησης και αποκλεισμού των Ρομά, να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους στην κατοικία, την εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Δείξαμε τη δύναμη μας στις 7 Οκτώβρη, όταν όλες και όλοι μαζί ενωμένοι, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό κίνημα επιβάλαμε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Με αυτήν την αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε!

Ολες/οι το Σάββατο 20 Μάρτη 12μ στο Άγαλμα Βενιζέλου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Διαμαρτυρία σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο: «Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα!»

Εκδήλωση: «Η αύξηση της θητείας & η αναδιάρθρωση της ελληνικής πολεμικής μηχανής»