Νέα τραγωδία στον Ολύμπο - Νεκρός ανασύρθηκε 55χρονος ορειβάτης

Νεκρός ανασύρθηκε 55χρονος ορειβάτης που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στον Όλυμπο στην θέση Λούκι Καλογήρου.

Οι διασώστες κατάφεραν να τον προσεγγίσουν τα ξημερώματα στη θέση Λούκι Καλογήρου, όπου είχε εγκλωβιστεί, αλλά δυστυχώς διαπίστωσαν πως ήταν νεκρός.
 
Την πυροσβεστική ειδοποίησε ο 37χρονος συνοδοιπόρος του όταν ο 55χρονος δεν είχε τις αισθήσεις του καθώς είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από την πτώση. Στην επιχείρηση που έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες συμμετείχαν 16 πυροσβέστες με τρία οχήματα από Κατερίνη και Λιτόχωρο καθώς και από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης. 
 
Εν ζωή εντοπίστηκε ο 37χρονος άνδρας τραυματισμένος ελαφρά, με μώλωπες και κακώσεις σε αρκετά σημεία του σώματός του.
 
Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε στην επιχείρηση και μετέφερε 5 άτομα της 2ης ΕΜΑΚ από το Λιτόχωρο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο. Τα άτομα της ΕΜΑΚ κινήθηκαν με τα πόδια προς την περιοχή Καλόγερος.
 
Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση του μηχανισμού διασώσεων στον Όλυμπο από το μέσα σε λίγα 24ωρα, καθώς το Σάββατο σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Χθες, άλλοι δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Πηγή: stokokkino.gr