Γειτονιά Αλ. Σβώλου: Μέρες Κοινής Ανησυχίας - Προβολή της ταινίας Φασισμός Α.Ε

«Ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα και ο ρατσισμός με τα ταξίδια» 
Μιγκέλ ντε Ουναμούνο

Με θέμα το Φασισμό και το Ρατσισμό  η  Πρωτοβουλία « Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου»  διοργανώνει θεματικές κινηματογραφικές προβολές σε συνέχεια των κινηματογραφικών προβολών στη Γειτονιά  με μια κοινή ανάγκη για αφύπνιση, προβληματισμό και συλλογική συνεύρεση. 

Οι προβολές ξεκινούν μεθαύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου με το ντοκιμαντέρ "Φασισμός Α.Ε." (2014), του Άρη Χατζηστεφάνου. Θα επιχειρήσουμε να κατανοήσουμε τους λόγους που εξέθρεψαν την επανεμφάνιση ενός φαινομένου που προκάλεσε τον μεγαλύτερο και αιματηρότερο πόλεμο που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Άραγε είναι μπροστά μας και όχι μόνο πίσω μας; Θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη της ταινίας και θα ακούσουμε ζωντανές μαρτυρίες από την περίοδο της κατοχής στη Γειτονιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 08.11.2018 | 18:00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Δήμου Θεσσαλονίκης - Αγγελάκη 13

Προβολή ταινίας: "Φασισμός Α.Ε." (2014)

Συζήτηση με τον Σκηνοθέτη της ταινίας Aris Chatzistefanou 

Συμμετοχή: κος Φαίδων: Μνήμες από τα βιώματα της κατοχής στη Γειτονιά.

Το ντοκιμαντέρ "Φασισμός Α.Ε." διηγείται άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Ένα ταξίδι από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. 

Είσοδος Ελεύθερη