Επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία της Αθήνας με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης

Επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στη διαδήλωση φοιτητών, μαθητών, σπουδαστών και εργαζομένων στην Αθήνα, κι ενώ αυτοί βρίσκονταν στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ύψος του αγάλματος Τρούμαν, το οποίο και πήγαν να αποκαθηλώσουν, σε μία συμβολική κίνηση καταδίκης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, που από κοινού με Βρετανία και Γαλλία έκαναν την επέμβαση στη Συρία. 

Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δύο ατόμων, την απελευθέρωση των οποίων ζήτησε με άμεση παρέμβασή του καθώς παραβρίσκεται στη διαδήλωση, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος έκανε και τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. 

Οι δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου έφτασαν με πορεία και οι διαδηλωτές, παραμένοντας εκεί και απαιτώντας την απελευθέρωσή τους, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εναντίον του συλλαλητηρίου που είχε οργανωθεί από συνδικάτα, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία. Το αποτέλεσμα ήταν δύο προσαγωγές και δύο τραυματισμένοι διαδηλωτές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το γεγονός. Όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, με παροχή πλήθους διευκολύνσεων, παίρνοντας γι’ αυτό τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων ένα άγαλμα – απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο λαός και η νεολαία βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν τρομοκρατούνται και θα δώσουν ακόμη πιο δυναμικό “παρών” στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών». 

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ:

«Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά εναντίον των διαδηλωτών στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και συνδικάτα στις 16 Απριλίου 2018 και είχε σαν αποτέλεσμα τραυματισμένους διαδηλωτές  και δυο προσαγωγές, που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει, ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης όχι μόνο γι αυτό το γεγονός αλλά γενικότερα για τη βία με την οποία αντιμετωπίζονται οι λαϊκές αντιδράσεις και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων».

Πληροφορίες: 902.gr

*Φωτογραφία αρχείου