Έληξε η απεργία πείνας των προσφύγων στο Σύνταγμα

Μετά από 13 μέρες σταμάτησαν την απεργία πείνας οι 14 πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος ζητώντας την επανένωση με τις οικογένειές τους στη Γερμανία.

Σε συνέντευξη Τύπου οι οι Σύροι πρόσφυγες ανακοίνωσαν ότι λήγουν την απεργία πείνας για να μην υποστεί σοβαρή ζημιά η υγεία τους, ενώ σημείωσαν το γεγονός ότι έχουν τα παιδιά τους μαζί στην πλατεία υπό άσχημες καιρικές συνθήκες.

Παρά το γεγονός οι αιτήσεις τους έχουν γίνει αποδεκτές και ο νόμος προβλέπει να επανενωθούν εντός εξαμήνου, αυτό έχει παρέλθει εξαιτίας της γερμανοελληνικής συμφωνίας, που επιβάλλει πλαφόν στις μηνιαίες μετακινήσεις προσφύγων. 

Όμως, οι ίδιοι τόνισαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους. Θυμίζουμε ότι τετραμελή αντιπροσωπεία απεργών και αλληλέγγυων είχε την περασμένη Πέμπτη συνάντηση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία απέβη άκαρπη.

Μπορεί οι εκπρόσωποι της πολιτείας να είχαν εκφράσει τη συμπαράστασή τους υποστηρίζοντας ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ωστόσο οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να ζουν μακριά από τους δικούς τους, εγκλωβισμένοι άγνωστο για πόσο στην Ελλάδα.

Πηγή: efsyn.gr