Διαδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής: Thessaloniki Summit 2017, η Σύνοδος των ενόχων!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, και την ομιλία τους στο 2ο Thessaloniki Summit 2017 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Παρασκευής, στις 19.00, στην Καμάρα συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς.

Σε ανακοίνωση του ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Το διήμερο 5 και 6 Οκτώβρη ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας διοργανώνει συνέδριο για τις “επενδύσεις” και την “ανταγωνιστικότητα” με καλεσμένους τους Τσίπρα και Μητσοτάκη και χορηγούς μεταξύ άλλων την Τράπεζα Πειραιώς, την Ελληνικός Χρυσός και τα ΕΛ.ΠΕ.

Όλοι οι συνέταιροι μαζί για να συζητήσουν το βάθεμα της άγριας λεηλασίας σε βάρος του λαού και της φύσης. Οι υπεύθυνοι για την αρπαγή σπιτιών, για την περιβαλλοντική καταστροφή, για το παρακρατικό φακέλωμα πολιτών θα χορηγήσουν στο πολιτικό προσωπικό μια “γιορτή” για να συζητήσουν με βιομήχανους και τραπεζίτες για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις.

Η “ανταγωνιστικότητα” που θέλουν κυβέρνηση-E.E.-κεφάλαιο επιτάσσει εκατομμύρια άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα να ζουν στην ανεργία και τη φτώχεια, να βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις να πετσοκόβονται ώστε να μεγαλώσουν τα κέρδη των αφεντικών. Οι “επενδύσεις” τους είναι το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και η μετατροπή της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης, της πρόνοιας, από καθολικά κοινωνικά σε προνόμια μόνο γι αυτούς που μπορούν να τα πληρώσουν.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης όχι μόνο δεν θα “γιορτάσει” αλλά αντίθετα θεωρεί όλους αυτούς ανεπιθύμητους στην πόλη. Τα κινήματα της πόλης έχοντας δώσει μέχρι σήμερα αγώνες ενάντια στην πολιτική τους θα δώσουν άλλη μια απάντηση σε όσους λεηλατούν τις ζωές μας και τους ομοτράπεζους αυτών: Ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή τους!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ, 7μ.μ., ΚΑΜΑΡΑ

Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Στην ταλαίπωρη Θεσσαλονίκη, συναθροίζονται στις 5 και 6 Οκτώβρη, οι πολιτικοί και οικονομικοί ένοχοι της σημερινής κατάστασης της χώρας και του ελληνικού λαού.
Υπό την αιγίδα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ενός θλιβερού, όσο και καταστροφικού Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος επωμίστηκε το «καθήκον» να καταπατά κάθε γράμμα και πνεύμα του Συντάγματος, «ευλογώντας» το ευρώ και την Ε.Ε.

Με την παρουσία όλου του δουλοπρεπούς πολιτικού προσωπικού αυτής της χώρας.
Αρχής γενομένης από την πολιτική οικογένεια του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί την ανισότητα και την αδικία το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τη διαιώνιση της ταξικής "δημοκρατίας" στην οποία πιστεύει ο ίδιος και οι άλλοι ομοτράπεζοί του.

Και βέβαια, με την παρουσία του σημερινού πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, ο οποίος, από το καλοκαίρι του 2015 που προσχώρησε στην λέσχη των οικονομικών "προστατών" μας, λειτουργεί σε τέτοιου τύπου συναθροίσεις, ως επικεφαλής ομάδας υπουργών - dealers του δημόσιου πλούτου της προδομένης μας χώρας.  Μια απλή ματιά στα ονόματα αρκεί.

Αυτή η φαρσοκωμωδία που ονόμασαν "Thessaloniki Summit 2017" με θέμα την "Ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο", και διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, θα χρηματοδοτηθεί από «ευαγή ιδρύματα» τύπου Ελντοράντο και Τράπεζα Πειραιώς (πρωταγωνίστρια στους πλειστηριασμούς), τον TAP, στα οποία όπως φαίνεται θα στηριχτεί η περιβόητη "ανάπτυξη" των κ. κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη. 

Ειδικά τώρα, που οι Καναδοί φίλοι του κ. Μακρόν έχουν πάρει τις περιβόητες άδειες από την κυβέρνηση, και δε θα φύγουν όπως «απειλούσαν», μπορούν να φροντίσουν στα τραπέζια των υψηλών προσώπων της συνόδου, όπως είναι ο πρωθυπουργός και ο κύριος Μητσοτάκης, να υπάρχουν στα χρυσά κουτάλια της "ανάπτυξης" φιλοτεχνημένα τα ονόματά τους. 

Για να μην ξεχάσει ποτέ αυτός ο λαός, τους βασικούς υπεύθυνους της σύγχρονης τραγωδίας του.

Η ανάπτυξη της χώρας δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να έρθει μέσα από τις ολέθριες μνημονιακές πολιτικές, όπως ήδη αποδεικνύεται εδώ και επτάμισι χρόνια που εφαρμόζονται. 
Απαιτεί ένα ριζοσπαστικό, προοδευτικό πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας, με βασικό γνώμονα τις ανάγκες των υποτελών τάξεων και την προστασία του περιβάλλοντος, με εθνικοποίηση υπό κοινωνικό και εργατικό έλεγχο των τραπεζών, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και επαναφορά στο δημόσιο όσων ξεπουλήθηκαν, αποκατάσταστη μισθών, συντάξεων, εργασιακών σχέσεων κτλ. κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του δημόσιου χρέους με παύση πληρωμών, γενναία σεισάχθεια των ιδιωτικών χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, έξοδο από την ευρωζώνη, ρήξη και έξοδο από την Ε.Ε. κτλ.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καλεί όλους και όλες στη συγκέντρωση - διαδήλωση που καλούν και άλλες συλλογικότητες, στην Καμάρα, αύριο Παρασκευή 6 Οκτώβρη, στις 7.00΄μ.μ.