in , ,

Ζδούκος και Κούρτοβικ: «Εξωθούν τον απεργό πείνας στα άκρα»

Με τη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου να δηλώνει πως δε θα εξεταστεί ούτε σήμερα η -από 28/12- αίτηση μεταγωγής του Δ. Κουφοντίνα, απάντωντας αόριστα πως αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες, τα περιθώρια στενεύουν με τα πρώτα σοβαρά προβλήματα να εμφανίζονται ήδη στην υγεία του απεργού πείνας.

Την ίδια στιγμή, προκλητική χαρακτήρισε τη διαχείριση της υπόθεσης από την πλευρά του Υπουργείου Προ.Πο. η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα, Γ. Κούρτοβικ μιλώντας σε εκδήλωση του The Press Project, τονίζοντας «πως προσπαθούνε να εξωθήσουν τον απεργό στα άκρα».

Επί δέκα μέρες, όπως είπε, υπάρχει μια ρητορική εναντίον των νομικών υπερασπιστών ότι «δεν προσφεύγουμε στα δικαστήρια». «Εμείς, και δεν είμαι μόνο εγώ που προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, δεν πιστεύουμε ότι η λύση είναι νομική, αντίθετα η λύση είναι πολιτική σχετικά με τη μεταχείριση του Δ. Κουφοντίνα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη στάση των γιατρών στο νοσοκομείο ανέφερε ότι είναι ευαισθητοποιημένοι και δεν πιστεύει ότι θα προβούν σε αναγκαστικά μέτρα και ότι την ίδια στιγμή αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας του απεργού.

Αναφορικά με την χθεσινή ομόφωνη απορριπτική απόφαση για το αίτημα που κατέθεσε από κοινού με τον Θ. Σοφό για αναστολή της ποινής του, ανέφερε πως «το δικαστήριο έκρινε ότι ο ίδιος έχει περιφέρει την υγεία του σε αυτή την κατάσταση και δεν υπάρχει λόγος να προβεί σε διακοπή ποινής».

Όσον αφορά στο άλλο αίτημα, δηλαδή της μεταγωγής του στον Κορυδαλλό, αναφέρθηκε στην αρνητική τοποθέτηση της εισαγγελέως κατά την εισαγωγή του αιτήματος στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και στην πληροφόρηση που έλαβαν χθες ότι εκκρεμεί το αίτημα του κρατουμένου από 28/12/2020 προς εξέταση από την ΚΕΜ.

Το δεύτερο που ανέφερε ήταν ότι η εισαγγελέας ήδη απεφάνθη πως το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να κρίνει το αίτημα και ότι πρέπει αυτό να μεταφερθεί στα διοικητικά δικαστήρια.

Από την πλευρά του ο Θ. Ζδούκος, γιατρός της επιλογής του κρατουμένου, μίλησε για την αδυναμία να επισκεφθούν τον κρατούμενο λόγω άρνησης του διοικητή του νοσοκομείου να δεχτεί τους δύο γιατρούς της επιλογής του. Ο Θ. Ζδούκος τόνισε ότι σήμερα ζήτησαν από τον απεργό να δεχτεί τον ορό έτσι ώστε η νεφρική ανεπαρκής λειτουργία να μην είναι μη ανατάξιμη. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι παραβίαση της βούλησης του απεργού συνιστά βασανιστήριο.

«Έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια και το μοιραίο μπορεί να συμβεί τις επόμενες ώρες. Είναι αδιανόητο να λένε να πάμε στα δικαστήρια. Πρόκειται πλέον για θανατοπολιτική. Απ’ όποια σκοπιά και αν το δει κανείς, είναι αδιανόητο» σημείωσε.

Η δήλωση των προσωπικών γιατρών του Δ. Κουφοντίνα

Στην παρακάτω δήλωση προχώρησαν νωρίτερα οι προσωπικοί γιατροί του Δ. Κουφοντίνα, Ζδούκος Θεόδωρος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ και η Ντουζέπη Κατερίνα, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ:

«Η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ως γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δ. Κουφοντίνα, που τον έχουμε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί και στη Φυλακή Δομοκού, και στην Παθολογική Κλινική και στη ΜΕΘ, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο. Με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό.

Χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σήμερα, δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δ. Κουφοντίνα, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Άγρια καταστολή της πορείας αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα στην Αθήνα

Διαμαρτυρία φοιτητών Ιατρικής στο ΑΧΕΠΑ: «Δώστε λεφτά για κλινικές, όχι αστυνομία και διαγραφές!»