Βουλή: Ψηφίστηκαν συνταξιοδοτικό – εφαρμοστικός νόμος

Με 202 ψήφους υπέρ (80 κατά και 1 «παρών», επί συνόλου 283 βουλευτών) υπερψηφίστηκε επί της αρχής, το βράδυ της Τρίτης μετά από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου». Παράλληλα, υπερψηφίστηκαν και τα επιμέρους άρθρα και οι σχετικές τροπολογίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ,επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τα δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης του και κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος του του να ψηφίσουν το νομοσχέδιο προκειμένου, όπως είπε, να ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά, η οποία όπως είπε νομίζει ότι είναι υπεράνω κριτικής και καταγγέλει τα πάντα χωρίς να προτείνει τίποτα.

Για τοποθέτηση που αποτελεί σθεναρή υπεράσπιση του έργου ΠΑΣΟΚ και σημερινής κυβέρνησης έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην ομιλία Σαμαρά. Κατηγόρησε επίσης τον κ.Σαμαρά ότι το μόνο όραμα που έχει είναι αυτό της αυτοδυναμίας της ΝΔ και το οποίο αποτελεί μια παλαιοκομματική και αδιέξοδη ματαιοδοξία η οποία δεν εναρμονίζεται με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Η Αριστερά εναντίον του Σαμαρά

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο με ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου, ενώ κατηγόρησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για προσπάθεια τρομοκρατίας του λαού.

«Φοβάστε γιατί ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο. Είναι θράσος να κατηγορείτε την Αριστερά. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη ότι παλέψαμε. Εσείς έρχεστε και εφαρμόζετε τη βαρβαρότητα εν μία νυκτί. Λέτε στον ελληνικό λαό να ζήσει όπως το 50, το 40, το 30. Γιατί πρέπει να γυρίσει πίσω η Ελλάδα; Μας λέει ο κ. Σαμαράς ότι υπερασπιζόμαστε κοινωνίες που έχουν καταρρεύσει. Μάλλον είχε καθρέφτη απέναντί του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παφίλης.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για προσπάθεια «να αναβληθούν οι εκλογές μέχρι να στηθεί το μαγειρείο» και κάλεσε όλα τα κόμματα να πάνε, «αν τολμούν», όπως είπε και να πουν τις θέσεις τους στους εργαζόμενους και όχι στις τηλεοράσεις.

«Εμείς λέμε ο λαός να τρομοκρατήσει αυτούς που τον τρομοκρατούν. Να ταχθεί με το ΚΚΕ, πέρα από διαφωνίες. Το δίλημμα δεν είναι χρεοκοπία ή χρεοκοπία. Το δίλημμα είναι ανατροπή ή κόλαση για τους εργαζόμενους» κατέληξε ο κ. Παφίλης.

Από τον πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για αποφράδα μέρα και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι μαζί με τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ ανοίγουν αριστερό μέτωπο για καταφύγιο αλλά θα αποτύχουν να πείσουν τον ελληνικό λαό.

«Θα αποτύχει η προσπάθειά τους αυτή. Γιατί και οι δυο μαζί έκαναν ένα πρωτοφανές πραξικόπημα αυτή την μέρα της αντιαριστερής ψύχωσης τους όταν με πράξη του υπουργικού Συμβουλίου μειώνεται 22% ο κατώτατος μισθός, θα καταλήξει δηλαδή κάτι λιγότερο από 600 ευρώ καθαρό. Τέρμα οι συλλογικές συμβάσεις, τέλος ο συνδικαλισμός», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Ο κ. Σαμαράς βλέπει ένα μεγάλο τμήμα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας να καταψηφίζει. Η επαναδιαπραγμάτευση που έλεγε, μας οδήγησε σε ένα χειρότερο Μνημόνιο. Εμείς λοιπόν λέμε στον κ. Σαμαρά να μην ξαναδιαπραγματευτεί τίποτα. Το καταφύγιο του δεν είναι το αντιαριστερό μέτωπο. Αυτό έχει δοκιμαστεί σε άλλες εποχές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ινδία:100 εκατομμύρια διαδηλωτές ζητούν καθιέρωση κατώτατου μισθού

Αθώοι όλοι στη δίκη για την παρέλαση