Βενεζουέλα: «Μηδενικό σφάλμα» στις προεδρικές εκλογές

Δεν υπήρξαν εκλογικά σφάλματα κατά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας, μετά από 10 ημέρες ελέγχου των αποτελεσμάτων. Η διαδικασία ελέγχου θα διαρκέσει συνολικά 30 ημέρες, ενώ οι όροι της αμφισβητούνται από την αντιπολίτευση.

«Το έργο που επιτέλεσε (η εκλογική επιτροπή) κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών δείχνει την καθαρότητα με την οποία διεξάγεται η επαλήθευση της ψήφου των πολιτών (…), η ασφάλεια του εκλογικού συστήματος της χώρας (…), η ανθεκτικότητα του Βενεζουέλας με ένα εκλογικό σύστημα που παράγει μηδενικό σφάλμα», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η αντιπρόεδρος του εκλογικού σώματος, Σάνταρς Ομπλίτας.

Η αντιπολίτευση και ο υποψήφιός της Ενρίκε Καπρίλες αμφισβητούν τα αποτελέσματα των εκλογών στις 14 Απριλίου, σύμφωνα με τα οποία ο Νίκολας Μαδούρο, πολιτικός κληρονόμος του Ούγκο Τσάβες, ανακηρύχθηκε νικητής με προβάδισμα μόλις 1,49% των ψήφων.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, ο Καπρίλες χαρακτήρισε «φάρσα» τον «υποτιθέμενο» εκλογικό έλεγχο, στο λογαριασμό του στο Twitter. Η αντιπολίτευση έχει αναφέρει ότι δεν προτίθεται να περιμένει τα τελικά ευρήματα του ελέγχου, που θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου, και αναμένεται να καταθέσει δύο προσφυγές ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νυχτερινή περιήγηση στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Γαλλία: Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος για το γάμο ομοφυλοφίλων