in , , ,

Τουλάχιστον 16 κρούσματα σε κατάστημα «Σκλαβενίτη» στην Ευκαρπία – Κινητοποίηση του Σωματείου

Όσο η αστυνομία χτυπάει τον κόσμο στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς η διασπορά καλά κρατεί…

Κινητοποίηση για αύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 11.00, έχει προγραμματίσει το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτης στη Βόρεια Ελλάδα, για να καταγγείλει τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα 16 κρούσματα covid-19 στο κατάστημα της Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη. «Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, στα όρια του «κίνδυνος-θάνατος», αν σκεφτεί κανείς πως στο συγκεκριμένο κατάστημα εργάζονται δεκάδες εργαζόμενοι, και το επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές από όλη την περιοχή. Εις βάρος και των χιλιάδων καταναλωτών του, η επιχείρηση αρνείται να κλείσει το κατάστημα και να βγάλει σε καραντίνα με πλήρεις αποδοχές ώστε όταν κριθεί ασφαλές να γυρίσουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους.» αναφέρει το Σωματείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Η εργοδοσία του Σκλαβενίτη, με την κάλυψη της κυβέρνησης, συνεχίζει την ίδια στάση απέναντι στην πανδημία, παρά το γεγονός ότι έπρεπε εδώ και καιρό να παρθούν μέτρα, παρά τον νεκρό μας συνάδελφο στον Πειραιά, παρά τους συναδέλφους που έφτασαν μέχρι τις ΜΕΘ, παράτα εκατοντάδες κρούσματα στα καταστήματά του σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο κατάστημα της Ευκαρπίας, επιβεβαιώθηκαν συνολικά 16 κρούσματα και άλλα 5 είναι υπό διερεύνηση. Τα κρούσματα, μάλιστα, απλώνονται σε βάθος μιας εβδομάδας (5 την προηγούμενη, ήδη 11 την τρέχουσα), μια ακόμη απόδειξη πως τόσο τα μέτρα πρόληψης, όσο και τα μέτρα αντιμετώπισης που παίρνονται είναι ελλιπή.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, στα όρια του «κίνδυνος-θάνατος», αν σκεφτεί κανείς πως στο συγκεκριμένο κατάστημα εργάζονται δεκάδες εργαζόμενοι, και το επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές από όλη την περιοχή. Εις βάρος και των χιλιάδων καταναλωτών του, η επιχείρηση αρνείται να κλείσει το κατάστημα και να βγάλει σε καραντίνα με πλήρεις αποδοχές ώστε όταν κριθεί ασφαλές να γυρίσουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να σκεφτούν πόσο βοήθησε η λογική του «άνοιξε-κλείσε», των «ακορντεόν». Να μην δεχτούν πως στη Θεσσαλονίκη, με αυτή την κατάσταση, συνεχίζουν να είναι κλειστά δύο νοσοκομεία (Παναγία, Λοιμωδών), δεν επιτάσσεται ο ιδιωτικός τομέας, δεν παίρνονται μέτρα ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας.

Να οργανωθούν στο Σωματείο τους, να μην επιτρέψουν τα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος τους, σε βάρος της υγείας της δικής τους και των παιδιών τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ:

 Άμεσο έλεγχο από τις υγειονομικές αρχές και την Επιθεώρηση Εργασίας στο κατάστημα
 Γραπτή ενημέρωση εκ μέρους της επιχείρησης σχετικά με το πόσα κρούσματα υπάρχουν, και τι μέτρα πάρθηκαν, τουλάχιστον όταν ανακαλύφθηκαν τα πρώτα κρούσματα
 Κλείσιμο του καταστήματος για απολύμανση του χώρου
 14ήμερη καραντίνα για όλους τους εργαζόμενους, με εξασφάλιση των μισθών τους από την επιχείρηση.
 Ούτε μια έξτρα ώρα όταν γυρίσουν στην εργασία
 Καθημερινή απολύμανση των καταστημάτων, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, στο σύνολο των εργαζόμενων της επιχείρησης Καλούμε την κυβέρνηση για ακόμη μια φορά να σταματήσει να προστατεύει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και να πάρει εδώ και τώρα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ!

Προχωράμε σε συμβολική διαμαρτυρία, έξω από το κατάστημα του Σκλαβενίτη, στην Ευκαρπία, την Τετάρτη, 10/3, στις 11:00»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Υπηρεσία Ασύλου: Απλήρωτες εργαζόμενες εν μέσω πανδημίας

Κοινωνικό Ιατρείο και Σωματεία της πόλης στο πλευρό των φοιτητών/ φοιτητριών