in ,

Το μήνυμα της μεγαλειώδους διαδήλωσης στον Εύοσμο εξαπλώνεται: Αντιφασιστικές δράσεις από την Ε’ ΕΛΜΕ

Φωτογραφίες του Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη

Πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών δράσεων τις επόμενες εβδομάδες παίρνει η Ε’ ΕΛΜΕ και καλεί την Παρασκευή 11/2 στις 18.00 στην μεγάλη αίθουσα της ΕΔΟΘ σε συνάντηση συντονισμού τις ΣΕΠΕ, γονείς, φοιτητές και φορείς για την διοργάνωσή τους, ενώ το Σάββατο 12/2 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη αλληλεγγύης στο καμπ Διαβατών και συνάντηση – στήριξη στους πρόσφυγες μαθητές.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στο μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στον Εύοσμο το απόγευμα του Σαββάτου 5/2, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες της πόλης, απλοί πολίτες, έδωσαν τη δική τους απάντηση στις φασιστικές συμμορίες που επιχείρησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης στα ΕΠΑΛ Ευόσμου, ενώ επιτέθηκαν σε προσφυγόπουλα που φοιτούν στα Διαπολιτισμικά σχολεία της περιοχής. Στην πορεία δεν μπορούσαν να απουσιάζουν πανό και συνθήματα με αναφορές στην άγρια δολοφονία του νεαρού Άλκη από τα θρασύδειλα κτήνη που βγήκαν σε ενέδρα θανάτου.

Σήμερα, η ανάγκη για αποφασιστική και διαρκή απάντηση στις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές και από την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και από ολόκληρη την κοινωνία, αποδεικνύεται ακόμη πιο επιτακτική.

Οι φασιστικές ιδέες και πρακτικές δεν έχουν καμία θέση μέσα στα σχολεία μας. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, τους γονείς, όλη την κοινωνία να επιδείξουν μηδενική ανοχή απέναντι στη ρητορική του μίσους, της βίας του φασισμού και των εκπροσώπων του. Να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να πεταχτεί οριστικά ο φασιστικός εσμός από τα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί κι οι σύλλογοι διδασκόντων θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο το δημόσιο σχολείο ώστε να είναι χώρος ασφάλειας, ελευθερίας, καλλιέργειας των ανθρωπιστικών ιδεών και αξιών.

Για να ανακοπεί η συνεχιζόμενη δράση φασιστικών ομάδων που δρουν στα σχολεία με τη σταθερή στήριξη και εξωσχολικών , να υψώσουμε τείχος απέναντί τους τον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Με τον οργανωμένο συλλογικό μας αγώνα απαντάμε στις φασιστικές προκλήσεις.

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ στην περιοχή ευθύνης της οποίας ανήκουν τα ΕΠΑΛ Ευόσμου και τα Διαπολιτισμικά σχολεία, με ομόφωνη απόφασή του αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα σειρά αντιφασιστικών δράσεων και πρωτοβουλιών: Παραστάσεις στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης και στην Περιφερειακή Διεύθυνση – Αντιφασιστικό συλλαλητήριο – Συντονισμό με ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για κοινές δράσεις, συναυλία, διαγωνισμό ζωγραφικής/λογοτεχνίας, προβολή ταινιών – Διοργάνωση ιστορικών περιπάτων (π.χ. στρατόπεδο Παύλου Μελά) – Αφίσα. Απευθυνθήκαμε στις άλλες ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης για την οργάνωση αυτών των δράσεων από κοινού. Πραγματοποιήσαμε παραστάσεις στη Διεύθυνση Β/θμιας Δυτικής Θεσ/νίκης και στην Περιφερειακή Διεύθυνση μαζί με τη Γ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους να συμμετέχουν και να συμβάλλουν σε πολύμορφες αντιφασιστικές δράσεις μέσα και έξω από τα σχολεία.

• Οργανώνουμε σύσκεψη με συναδέλφους από συλλόγους διδασκόντων, διευθυντών, υποδιευθυντών σχολείων (ΕΠΑΛ, Διαπολιτισμικά) για αντιφασιστικές δράσεις μέσα στα σχολεία (ταινίες, κ.ά.)
• Συγκροτούμε αντιφασιστική επιτροπή.
• Οργανώνουμε σύσκεψη με Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπροσώπους επιτροπών παιδείας.
• Οργανώνουμε αντιφασιστική εκδήλωση – συζήτηση.
• Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 19 Μάρτη (ημέρα αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
Για το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To «Ηλιοτρόπιο» του Βιτόριο Ντε Σίκα τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στο cine ΒΑΚΟΥΡΑ

Αξιολόγηση με στόχο την εντατικοποίηση και απολύσεις στην E-food καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη