in

Το εμπάργκο πιάνει! Συνεχίζεται την Δευτέρα η δίκη των απεργών μετά την αγωγή της εταιρείας

Το εμπάργκο πιάνει! Συνεχίζεται την Δευτέρα η δίκη των απεργών μετά την αγωγή της εταιρείας

Στο Μονομελές  Πρωτοδικείο  Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τη Τετάρτη η εκδίκαση της πολυσέλιδης αγωγής που κατέθεσε η Διοίκηση της Coca Cola Τρία Έψιλον εναντίον των απολυμένων απεργών του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Το σωματείο έκανε αίτηση για αλλαγή έδρας η οποία δεν έγινε δεκτή και πήρε προθεσμία για την Δευτέρα προκειμένου να καταθέσει νέα έγγραφα. Να σημειωθεί ότι στην αγωγή της η εταιρεία κατηγορεί τους εργαζόμενους πως έχουν ως “μοναδικό στόχο να πλήξουν την εικόνα και το κύρος της εταιρείας”.

Το καταναλωτικό κοινό αγκάλιασε το κάλεσμα σε “εμπάργκο” των προιόντων της Coca Cola Τρία Έψιλον από τους απεργούς- εργαζόμενούς υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

“Εμείς οι απεργοί δηλώνουμε ότι η προσπάθεια ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα μας από την πλευρά της εταιρείας θα πέσει στο κενό και η προσπάθεια εκφοβισμού μέσω των δικαστικών προσφυγών δε θα περάσει», απαντούν από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι.

«Δεν μας πτοούν οι πρακτικές της Coca Cola, δε μας λυγίζουν  και με όπλο την αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξη του αγώνα μας από το καταναλωτικό κοινό όλης της Ελλάδας, όπως αναγκάζεται να παραδεχθεί δημόσια και η ίδια η διεύθυνση της εταιρείας στη νέα αγωγή της, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη υπομονή και επιμονή το δίκαιο αγώνα μας μέχρι  να επαναλειτουργήσει  το  εργοστάσιο  της  Θεσσαλονίκης», τονίζουν στη συνέχεια.

Παράλληλα, καλούν για άλλη μια φορά το λαό της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας «να συμπαρασταθεί στο δίκαιο και τίμιο αγώνα  μας απέναντι στον πολυεθνικό κολοσσό, που είναι ταυτόχρονα και αγώνας για τη στήριξη της εθνικής και τοπικής  οικονομίας».

Χθες μάλιστα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήσαν οι  απεργοί  του «Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης» στο χώρο του εργοστασίου στη Νέα Ραιδεστό, οι οποίοι αποφάσισαν  τη κήρυξη τριών  24ωρων Απεργιών  από  ώρα 18.01΄ της 27/11/2013 έως η ώρα 18.00 της 30/11/2013 με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη  των  33  άδικα  απολυμένων  συναδέλφων  τους.

Υπενθυμίζεται πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε λίγες μέρες θα συμπληρώσουν δύο μήνες ενώ ζητούν να μην απολυθούν 33 συνάδελφοί τους. Πρόκειται για έναν μεγάλο εργατικό αγώνα στη πόλη ο οποίος έχει φτάσει σε κάθε γειτονιά.Κάθε μέρα οι εργαζόμενοι κυκλοφορούν με αυτοκίνητο και τηλεβόα σε κάθε γειτονιά και ενημερώνουν για τον αγώνα τους ενώ όλη η πόλη είναι γεμάτη από τα σχετικά αφισάκια που καλούν σε εμπάργκο των προϊόντων.

Τέλος από την πλευρά της η εταιρεία που κατέθεσε μια πολυσέλιδη αγωγή των 62 σελιδων προκειμένου να κάμψει τον αγώνα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «μεθοδευμένη εκστρατεία συκοφάντησης της» χαρακτηρίζοντας «ανυπόστατες» τις κατηγορίες που όπως τονίζει «συστηματικά εξαπολύει εναντίον της το Σωματείο εργαζομένων Θεσσαλονίκης και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί του (συμπεριλαμβανομένης της ΠΟΕΕΠ) εδώ και περισσότερο από ένα μήνα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η δημοσιογραφία της αθλιότητας και η αθλιότητα της «δημοσιογραφίας». Του Γιώργου Κατρούγκαλου

Στάση εργασίας εργαζομένων στον κλάδο Μετάλλου