Τα “κόκκινα γάντια”, όπως επικράτησε στη χώρα μας να ονομάζεται ο αγώνας των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, για το BBC είναι “πλαστικά γάντια” και ο αγώνας “εξέγερση”στο σημερινό εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου.
Στο εκτενές ρεπορτάζ με τον τίτλο «η επανάσταση του γαντιού» για τις αγωνίστριες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών φιλοξενεί σήμερα στην ηλεκτρονική του σελίδα το BBC. Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο περιγράφει τις συνθήκες του αγώνα τους, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο πεζοδρόμιο δίπλα στο υπουργείο «στην καρδιά της Αθήνας», όπου εδώ και μήνες έχουν στήσει τις σκηνές τους αποφασισμένες να παραμείνουν εκεί μέχρι να δικαιωθούν.
Μια ομάδα μεσήλικων γυναικών έχουν γίνει ηρωίδες για τους Έλληνες που έχουν χτυπηθεί από τις πολιτικές λιτότητας, αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC, καθώς αυτές οι γυναίκες αρνήθηκαν να αποσυρθούν ησύχως όταν τις απέλυσαν, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο στο κέντρο της Αθήνας πάνω από ένα χρόνο διεκδικώντας να πάρουν πίσω την εργασία τους και προκάλεσαν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.
Πηγή: Αυγή