in

Το ΑΠΘ «μπαίνει» στη μάχη για το νερό

Το ΑΠΘ «μπαίνει» στη μάχη για το νερό

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζουν πολίτες και φορείς το δημοψήφισμα για το νερό που θα γίνει τη πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 18 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Στη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης μπαίνει ενεργά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  Με αφορμή τη Παγκόσμια  Ημέρα Νερού που είναι το Σάββατο ο πρύτανης του Ιδρύματος,  Γ. Μυλόπουλος και η καμπάνια «SOSτε το νερό» έδωσαν σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της συγκλήτου στο πανεπιστήμιο.

Στόχος της συνέντευξης όπως είπε ο κ.  Μυλόπουλος είναι η διάδοση της ημερομηνίας του δημοψηφίσματος αλλά και ένα ευρύ κάλεσμα για ενεργοποίηση των πολιτών.

Ο κ. Μυλόπουλος τόνισε ότι το πανεπιστήμιο θα είναι παρών στη μάχη για το νερό και προσκάλεσε τους θεσσαλονικείς στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΑΠΘ στις 4 Απρίλη όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Σταγώνες» της Νέλλης Ψαρού και θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση.

Οι ομιλητές επανέλαβαν τη κοινή τους θέση ότι το νερό είναι Δημόσιο Αγαθό και δεν πωλείται.

«Νερό, παιδεία και υγεία πρέπει να είναι οι κόκκινες γραμμές μας απέναντι στα νέα σχέδια των νεοφιλελεύθερων Μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

Τέλος κάλεσε τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετάσχει στην προσπάθεια με τη προσφορά εθελοντικής εργασίας για την ανάδειξη του δημοψηφίσματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Mε συναυλίες συνεχίζονται οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη