in , ,

Την συνδρομή της Κουβανικής Ιατρικής Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη ζητά η Δ. Χαραλαμπίδου

Την συνδρομή της Κουβανικής Ιατρικής Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη ζητά η Δ. Χαραλαμπίδου

Την διαθεσιμότητα της Κουβανικής Διεθνούς Ιατρικής Ταξιαρχίας Henry Reeve να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να βοηθήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως το έπραξε στην Ιταλία και στην Ισπανία στην πρώτη φάση της πανδημίας, γνωστοποίησε η επικεφαλής της «Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας», Δέσποινα Χαραλαμπίδου, στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η κ. Χαραλαμπίδου κάλεσε κατά τη διάρκεια συνάντησης από τον Απ. Τζιτζικώστα να ζητήσει από την κυβέρνηση να αιτηθεί τη συγκεκριμένη υγειονομική και ιατρική βοήθεια από την Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve.

«Είναι χρέος της Ελληνικής κυβέρνησης και όλου του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, που ελάχιστα έως μηδαμινά έκανε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και στα μνημονιακά χρόνια που προηγήθηκαν, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από ιδεοληψίες και λαϊκισμούς και να αποδεχθεί την βοήθεια της Κούβας, όπως και οποιαδήποτε αντίστοιχη στήριξη», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας»:

«Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, με αντιπροσωπεία της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, συναντήθηκαν (μετά από αίτημά της) με τον κ. Α. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη της Π.Κ.Μ. με μοναδικό θέμα συζήτησης την τεράστια υγειονομική κρίση  που βιώνουν η  Θεσσαλονίκη και όλη η Κεντρική Μακεδονία, σε υψηλότερο δυστυχώς βαθμό, απ ότι τη βιώνει όλη η χώρα. Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Παράταξης έθεσε τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσοκομειακές κλίνες και ΜΕΘ, τις μεγάλες ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων  στον χώρο της υγείας και την άμεση ανάγκη για τη γενναία στήριξη συνολικά του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, το οποίο θα έπρεπε ήδη από χθες, να έχει ενισχυθεί με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των νοσοκομειακών συμβασιούχων.

Στα πλαίσια αυτά και λόγω του γεγονότος ότι η κατάσταση του συστήματος υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία έχει φτάσει στο σημείο μηδέν, και εκατοντάδες υγειονομικοί έχουν τεθεί εκτός μάχης, με αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές, η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον κ. Περιφερειάρχη, και ως Πρόεδρος της ΕΝΠΕ αλλά και ως Πρόεδρος της Ευρώπης των Περιφερειών, να πάρει πρωτοβουλίες σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς και Φόρα, ώστε να διεθνοποιηθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να τύχει της ανάλογης τεχνικής και ιατρικής υποστήριξης.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έχοντας υπόψη της ότι η Κουβανική Διεθνής Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve έχει στείλει περισσότερες από 50 έμπειρες και εξειδικευμένες ιατρικές ομάδες σε χώρες όλου του κόσμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και την πρόσφατη σημαντική βοήθεια που προσέφερε στις Περιφέρειες Μπέργκαμο της  Ιταλίας και Καταλονία της Ισπανίας (κατόπιν πρωτοβουλίας των εκεί Περιφερειών και τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων τους), ήρθε σε επικοινωνία με την Πρεσβεία της Κούβας, η οποία και διαβεβαίωσε ότι μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης  με την άμεση αποστολή μπριγάδας από την Κούβα, αρκεί να υπάρξει αντίστοιχο επίσημο αίτημα από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Είναι χρέος της Ελληνικής κυβέρνησης και όλου του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, που ελάχιστα έως μηδαμινά έκανε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και στα μνημονιακά χρόνια που προηγήθηκαν, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από ιδεοληψίες και λαϊκισμούς και να αποδεχθεί την βοήθεια της Κούβας, όπως και οποιαδήποτε αντίστοιχη στήριξη.

Οι Κουβανοί εθελοντές, που θα έρθουν χωρίς επιβάρυνση για το ελληνικό κράτος,  θα σταθούν δίπλα στους δικούς μας μαχητές υγειονομικούς που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να κερδηθεί για την κοινωνία αυτός ο πόλεμος.

Η αντιπροσωπεία της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κάλεσε τον κ. Περιφερειάρχη, ως θεσμικό εκπρόσωπο μιας Περιφέρειας που καταγράφει καθημερινά και διαρκώς αναρίθμητα κρούσματα και απώλειες, να πιέσει άμεσα την Ελληνική Κυβέρνηση για την υποβολή προς την πρεσβεία της Κούβας του αιτήματος της άμεσης αποστολής της ονομαζόμενης Ιατρικής Ταξιαρχίας της χώρας της.

Η όποια καθυστέρηση θα έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις και θα επιβαρύνει περισσότερο τις αντοχές του ηρωικού, αλλά αποδυναμωμένου, έμψυχου δυναμικού των νοσοκομείων της Περιφέρειάς μας.

Αυτές οι ώρες  απαιτούν αρετή και τόλμη.

Ιδού η Ρόδος. Περιμένουμε τις απαντήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Οι φεμινιστικές αντιστάσεις έχουν δείξει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο όταν αγωνιζόμαστε. Του Γιάννη Γκλαρνέτατζη

Καταγγελία για παράτυπη επιβολή προστίμων σε ανήλικους