in ,

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για πρόκληση σε διέγερση με αφορμή μοίρασμα καλέσματος για το Πολυτεχνείο

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για πρόκληση σε διέγερση με αφορμή μοίρασμα καλέσματος για το Πολυτεχνείο

Το κατασταλτικό όργιο που ξεκίνησε στην Αθήνα χθες με τις προσαγωγές στο χώρο του Πολυτεχνείου και στα Εξάρχεια, συνεχίζεται με συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη. Την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή αντιμετωπίζουν πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΕΚ και της ΑΡΙΣ που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης με κάλεσμα για την πορεία του Πολυτεχνείου.

Όπως καταγγέλλουν οι οργανώσεις οι συλληφθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΘ όπου σχηματίζεται δικογραφία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας με την κατηγορία για διέγερση για ανυπακοή, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση των κινητοποιήσεων του Πολυτεχνείου αλλά δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτης Μ. Χρυσοχοΐδη. Καταγγέλλουν ακόμη πως, παρά το ότι είχαν μαζί τους έγγραφα για μετακίνηση, τους επέβαλαν πρόστιμα παραβίασης της καραντίνας και απαιτούν την παύση της δίωξης τους.

Ολόκληρη η καταγγελία:

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις πέντε αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη που καλούσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου. Οι αγωνιστές και αγωνίστριες, ένας δικηγόρος, μία εκπαιδευτικός, μία ιδιωτική υπάλληλος και δύο φοιτητές της Νομικής και της Φιλολογίας του Πολυτεχνείου, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΕΚ και της ΑΡΙΣ που εξορμούσαν στην αγορά Καπάνι,την κεντρική αγορά της πόλης, με την προκήρυξη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κάλεσμα για την πορεία του Πολυτεχνείου, κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη όπου σχηματίζεται δικογραφία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας με την κατηγορία διέγερση για ανυπακοή(!) , παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση των κινητοποιήσεων του Πολυτεχνείου αλλά δηλώσεις του Χρυσοχοίδη. Μάλιστα, παρά το ότι είχαν μαζί τους έγγραφα για μετακίνηση, τους επέβαλαν πρόστιμα παραβίασης της καραντίνας!

Η επιχείριση καταστολής των κινητοποιήσεων του Πολυτεχνείου είναι ξεκινημένη από τον Χρυσοχοίδη ενώ στην Θεσσαλονίκη προηγήθηκε η στοχοποίηση της προέδρου της ΕΝΙΘ Δάφνης Κατσίμπα.

Είναι σκάνδαλο στην πόλη όπου η χρεοκοπία της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας κόστισε δεκάδες ανθρώπινες ζωές να οδηγούνται στα κρατητήρια και τα δικαστήρια αγωνιστές που καταγγέλλουν την εγκληματική πολιτική της. Είναι πρόκληση να διώκονται γιατροί, εργαζόμενοι και φοιτητές γιατί απαιτούν μαζί με όλο το εργατικό κίνημα μέτρα προστασίας νια το κορονοϊό.

Ο Χρυσοχοίδη, είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης που επιτέθηκε δολοφονικά στη μεγαλειώδη αντιφασιστική διαδήλωση στις 7 Οκτώβρη, την ήμερα που η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Είναι ο υπουργός που άφησε τον υπαρχηγό των ναζί Χρήστο Παππά να διαφύγει ενω οι αστυνομικοί του “τον παρακολουθούσαν στα πέντε μέτρα”‘. Είναι ο ίδιος που έστειλε την Αστυνομία να οργανώσει επίθεση στα Γραφεία του ΣΕΚ, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αντιφασίστες μπαίνουν στο στόχαστρο.

Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι μπορεί να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές και της αγωνίστριες του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Καλούμε τα συνδικάτα και την αριστερά να αποκρούσουμε ενωμένοι την επιχείρηση φίμωσης των κινητοποιήσεων από την κυβέρνηση με αρχή τις κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου.

Είναι μια χυδαία και βάρβαρη κατασταλτική εκστρατεία σε βάρος της μνήμης της εξέγερσης του Νοέμβρη και των δημοκρατικών ελευθεριών που καταχτήσαμε με αίμα. Είναι μια επίδειξη πυγμής από μια πανικόβλητη κυβέρνηση που ετοιμάζει νέες αντεργατικές επιθέσεις , άγριες περικοπές στην υγεία και την παιδεία, απαγόρευση των απεργιών με νέο νόμο. Δεν θα περάσει!

Απαιτούμε την παραίτηση του Χρυσοχοίδη εδώ και τώρα!

Κάτω τα χέρια από τις πορείες μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Όλοι και όλες στις πορείες του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος 2μμ, στη Θεσσαλονίκη στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ στις 3,30μμ.

Απαιτούμε την παύση της δίωξης των 5 αγωνιστών και την άμεση απελευθέρωση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

SOS και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Καβάλας

Ο αρχηγός της αστυνομίας απαγορεύει τις συναθροίσεις για τις μέρες του Πολυτεχνείου