in ,

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες/πληγείσες σε Τουρκία και Συρία από τον φονικό σεισμό

PHOTO/ EPA/DENIZ TEKIN

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία από Δημοτικές αρχές καθώς και συνδικαλιστικές, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη.

ΕΝΙΘ

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ δηλώνει ότι στέκεται «στο πλευρό των αδελφιών μας, των εργαζομένων και των λαών της Τουρκίας, της Συρίας, του Λιβάνου και όλων των γειτονικών χωρών που επλήγησαν από τον τεράστιο σεισμό τα ξημερώματα της Δευτέρας».

Καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλους τους υγειονομικούς σε άμεση έκφραση στήριξης και αλληλεγγύης τονίζοντας ότι «έχουμε, άλλωστε, πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του  λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό».

Η ΕΝΙΘ καλεί, έτσι, σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, συγκεκριμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, επιδέσμους, είδη ατομικής υγιεινής.

Η συλλογή θα γίνεται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 15:00-19:00, στα γραφεία της ΕΝΙΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος).

«Δηλώνουμε την διάθεση μας για προσφορά στους δοκιμαζόμενους λαούς. Είμαστε στη διάθεση του υπουργείου, ώστε να προσφέρουμε ιατρική βοήθεια με ομάδα γιατρών που θα συγκροτήσει η ΟΕΝΓΕ άμεσα. Καλούμε όποιον συνάδελφο ενδιαφέρεται να βοηθήσει με φύσικη παρουσία ή οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο, να απευθυνθεί είτε στο site της ΟΕΝΓΕ oengegr.com, είτε απευθείας στο τηλέφωνο 6984388631 Χρήστος Καραχρήστος» αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή της.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Πρωτοβουλία για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας ανέλαβε ήδη από την Δευτέρα και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου καθ’ όλο το 24ωρο και ήδη η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

Είδη ατομικής υγιεινής

Δήμος Ωραιοκάστρου

Συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού γίνεται από σήμερα Τρίτη και στον δήμο Ωραιοκάστρου: από 7 έως 9 Φεβρουαρίου 2023, αντίστοιχα, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην οδό Αργυρουπόλεως 4, απέναντι από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, καθώς επίσης και στα κτίρια των Κοινοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας.

Ο δήμος Θέρμης, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, ανέλαβε επίσης πρωτοβουλία  για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας  για τους πληγέντες από το σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία. Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης ξεκινά από σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023.

Οι πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μπορούν να απευθύνονται στα εξής σημεία:

– Τα Γραφεία της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης (στο 2ο χιλιόμετρο Θέρμης Τριαδίου, οδός Γιώργου Κουγιάμη, κτίριο Οικονομικής Υπηρεσίας), πρωινές ώρες από τις 08.00 έως τις 15.00 και απογευματινές ώρες κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή από τις 18.30 έως 20.30.

– Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης καθημερινά πρωινές ώρες από τις 08:00 έως τις 14:00.

– Τα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας Μίκρας στην Καρδία, απογευματινές ώρες κάθε Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή και Κυριακή, από τις 18.30 έως τις 20.30.

– Και σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Θέρμης, καθημερινά πρωί από τις 08:30 έως τις 13:30 και απόγευμα από τις 18.00 έως τις 20:30, ενώ την Κυριακή από τις 11:00 ως τις 13:00 και από τις 18:30 έως τις 20:30.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορείτε να προσφέρετε είναι: τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά και χυμούς). Επίσης βρεφικές πάνες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, είδη ρουχισμού, παπούτσια και είδη ατομικής υγιεινής.

Δήμος Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής  πραγματοποιείται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, τις ώρες 08:00-14:00.

Οι προσφορές των πολιτών θα συλλέγονται στα παρακάτω ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:

➢ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ: ΚΑΠΗ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ, Αρμενοπούλου 9, τηλ. 2310 602424

➢ΠΟΛΙΧΝΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, πρώην Δημαρχείο Πολίχνης, Καρυπίδη 2, τηλ. 2313 302363

➢ΕΥΚΑΡΠΙΑ: ΚΑΠΗ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, Εθν. Αντιστάσεως 15, τηλ. 2310 683254

Στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου (πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου), καθώς και στο ΚΑΠΗ Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 10) κατά τις ώρες: 09:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς

Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε στις οθόνες μας τη φρίκη μιας ανείπωτης καταστροφής στις γειτονικές μας χώρες. Στο μυαλό μας σχηματοποιείται μεμιάς η σκέψη: «Κι αν ο σεισμός γινόταν εδώ;». Κι έπειτα ανασαίνουμε ανακουφισμένοι. Όμως η ηχώ της κραυγής των δοκιμαζόμενων λαών δε γνωρίζει σύνορα. Γρήγορα μας προτρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στα θύματα αυτής της τραγωδίας.

Συγκεντρώνουμε άμεσα είδη πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού:

  • Κουβέρτες
  • Γάλα σε σκόνη
  • Πάνες ενηλίκων/μωρών
  • Σερβιέτες
  • Απορρυπαντικά ρούχων
  • Ορούς
  • Γάζες
  • Χάνζαπλαστ

Είτε με ευθύνη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της κάθε σχολικής μονάδας είτε ατομικά ο κάθε γονιός που επιθυμεί να προσφέρει, παραδίδει τα αγαθά πρώτης ανάγκης στο Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Καλαμαριάς (Τραπεζούντος & Κυριακίδου) με καταληκτική ημερομηνία συγκέντρωσης την Πέμπτη 9/2/2023 από τις 6 έως τις 9 το βράδυ. Η αποστολή αναχωρεί την Παρασκευή για τις πληγείσες περιοχές.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γυναικών για την ευγενική προσφορά του χώρου.

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί  όλους τους συναδέλφους στο εμπόριο σε άμεση έκφραση στήριξης και αλληλεγγύης των πληγέντων σε Τουρκία Συρία.

Καλεί συγκεκριμένα  σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης: «τρόφιμα μακράς διαρκείας, κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων και μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορρους, γάζες, επιδέσμους, είδη ατομικής υγιεινής».

Η συλλογή θα γίνεται Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 18-20 το απόγευμα στα γραφεία του σωματείου στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος.

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Ο Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση συγκεντρώνει υλικά πρώτης ανάγκης για τους πληττόμενους του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία:

Αθήνα, Τρίτη 7/2 & Τετάρτη 8/2 από τις 18.00 ως τις 20.00, Μεθώνης 48

Θεσσαλονίκη, Τρίτη 7/2 από τις 09.30 ως τις 12.30 και την Τετάρτη 8/2 από τις 20.00 ως τις 23.00, Γκαρμπολά 12

Ακολουθεί η λίστα των αναγκαίων:

Κουβέρτες

Γάλα σε σκόνη

Πάνες ενηλίκων/μωρών

Σερβιέτες

Απορρυπαντικά ρούχων

Ορούς

Γάζες

Χάνσαπλαστ

Είδη προσωπικής υγιεινής

Αλληλεγγύη Solidarity Dayanişma

Πρωτοβουλία της Αυτόνομης Θύρας 10 του Σ.Φ Ηρακλή Ασβεστοχωρίου

Από s;hmera  Τρίτη 07/02 ξεκινάμε τη συλλογή παντός είδους βοήθειας (φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα, κουβέρτες, βρεφικά είδη κτλ). Καθημερινά μπορείτε να περνάτε από το Κατσανειο από τις 10:00 μέχρι τις 22:00 και να τα αφήνετε στα γραφεία του ΓΣ.

Κοινωνικό Κέντρο Ovradera

Ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη πέρα από σύνορα και φράχτες!

🤝Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους Τούρκους, Σύριους, Κούρδους σεισμοπαθείς στο Κοινωνικό Κέντρο Ovradera, τις παρακάτω μέρες / ώρες

-Τρίτη 7/2,  19:30 με 23:30

-Πέμπτη 9/2, από τις 20:00 (κατά την διάρκεια της προβολής ταινίας)

-Παρασκευή 10/2, 20:00 με 23:30 (κατά την διάρκεια του dj set/early drinks της Rabbia violΑ)

👉Μια πρώτη λίστα ειδών είναι η εξής:

Κουβέρτες

Γάλα σε σκόνη

Πάνες βρεφών και ενηλίκων

Σερβιέτες

Ορούς, γάζες, χάνζαπλαστ

Είδη ατομικής υγιεινής

Αλληλεγγύη από τις Σπουδάστριες/Σπουδαστές Σχολής Δραματικής Τέχνης ΚΘΒΕ

Το Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας στην κατάληψη του Βασιλικού Θεάτρου.
Υπάρχει ανάγκη για τα παρακάτω:
Κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, φυσιολογικούς ορούς, γάζες, χανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινής
Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας
*τα είδη παραδίδονται στην δεξιά πλαϊνή είσοδο του Βασιλικού Θεάτρου
Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας στέκεται αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας συλλέγοντας στον χώρο του είδη πρώτης ανάγκης.
Συγκεντρώνονται άμεσα τα εξής είδη πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού:
– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.α.)
– Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
– Κουβέρτες
– Γάλα σε σκόνη
– Βρεφικές Τροφές και είδη βρεφικής φροντίδας
– Απορρυπαντικά ρούχων
– Είδη ατομικής υγιεινής (σερβιέτες, πάνες ενηλίκων κ.α.)
Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 08/02 και θα γίνεται στην διεύθυνση του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης, Οδυσσέως 19, στον Βαρδάρη, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 9:00 – 17:00 (2ος όροφος) και Σάββατο 11:00 – 17:00 (1ος όροφος).
Περισσότερες πληροφορίες: 2310500477

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καταδικάστηκαν 9 για την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη – Αθώος κρίθηκε ο Π. Ψωμιάδης

Loud: «Διεκδικούμε φωναχτά»-Ένα συνεργατικό εγχείρημα για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην εργασία