Νομίζω πως η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε με ένα πολύ υπερβολικό τρόπο στο θέμα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές των δανείων, καθώς οι πολλοί καλοί άνθρωποι, πλέον, δεν τρώνε παπά από κανέναν και έχουν μία πολύ συγκεκριμένη άποψη για το που πρέπει να βάλουν τις μαλακίες τους ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Στουρνάρας.
Νομίζω, εντάξει είμαι σχεδόν σίγουρος, πως η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να πάει στις ευρωεκλογές, φυσικά και παραπέρα , με τη δική της ατζέντα για το πως θα μοιάζει η καλή/αριστερή διακυβέρνηση, για το πως θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια, για το πως θα αναπτυχθεί η κοινωνική οικονομία – συγκεκριμένα τι θα γίνει με τα κλειστά εργοστάσια – και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, για το πως κανένας άνθρωπος δεν θα ξεφτιλίζεται από κανένα καθίκι, για το πως οι ναζίδες θα γυρίσουν στις τρύπες τους, για το πως οι μισθοί και οι συντάξεις θα έχουν βιοποριστική διάσταση και φυσικά για το πως θα πάνε φυλακή αυτοί που άρπαξαν και έφαγαν τον άμπακα, που πήραν μίζες ακόμα και για ένα σακί τσιμέντο και για πως θα φορολογηθούν οι πλούσιοι και θα σταματήσει η τιμωρία των φτωχών για τη φτώχεια τους.
Για την ιστορία, στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, όταν η Νέα Δημοκρατία του Κωστάκη Καραμανλή υπέστη μία συντριβή πρώτου μεγέθους, η ανεργία ήταν στο 9,8%, η Ελλάδα ήταν στις αγορές και… ψώνιζε αβέρτα δάνεια και ομόλογα που γινόταν παράγωγα, η κυβέρνηση είχε δώσει κάπου 27 δις ευρώ στις τράπεζες, οι μισθοί ήταν στο υψηλότερο επίπεδο από την ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ και στοιχειωδώς λειτουργούσαν τα δημόσια νοσοκομεία στα οποία είχαν πρόσβαση και οι άνθρωποι χωρίς απολύτως καμία ασφαλιστική κάλυψη. Με άλλα λόγια, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, η επίσκεψη της Μέρκελ την Παρασκευή στην Αθήνα, το ελληνογερμανικό ταμείο ανάπτυξης και βάλε κι εσύ ότι άλλο θες δεν θα παίξουν απολύτως κανέναν ρόλο στο αποτέλεσμα που θα βγάλουν οι κάλπες στις 25 Μαϊου. Όσοι πάνε και ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία και την Ελιά θα το κάνουν όχι γιατί βγήκε η Ελλάδα στις αγορές, αλλά γιατί είναι βολεμένοι και όλος αυτός ο χαμός που ζούμε βρίσκεται πολύ μακριά από τον πισινό τους.
Το πόσο γρήγορα η Ελλάδα θα αποκτήσει μία καλή/αριστερή διακυβέρνηση, σε αυτή τη φάση, έχει να κάνει με το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πείσει τους πολλούς καλούς ανθρώπους πως όταν κερδίσει τις εκλογές στην εξουσία θα έρθουν οι μουρλοί.
Ο alterthess ιανός
*Άδωνις Γεωργιάδης