Δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες New York Times και Los Angeles Times, καθώς και το ανεξάρτητο online ProPublica είναι οι φετινοί πρωταγωνιστές των βραβείων Πούλιτζερ για το 2010.
Δημοσιογράφοι των New York Times κέρδισαν δύο Πούλιτζερ, για τα διεθνή θέματα και το σχολιασμό.
Οι Los Angeles Times πήραν το βραβείο του «ρεπορτάζ που προσέφερε υπηρεσία στο κοινό» για την υπόθεση των παχυλών μισθών, τους οποίους εισέπρατταν οι Αρχές στην πόλη Μπελ στη Καλιφόρνια.
Η έρευνα του ανεξάρτητου οργανισμού ProPublica για την προβληματική δράση της Wall Street απέσπασε το βραβείο ρεπορτάζ για αμερικανικά θέματα. Το ProPublica είχε κερδίσει βραβείο και το περασμένο έτος σε έρευνα από κοινού με τους New York Times.
Βραβεία απέσπασαν ακόμη η Sarasota Herald-Tribune, η Chicago Sun-Times, η Star-Ledger, η Milwaukee Journal Sentinel και η Boston Globe.
Ο Μάικλ Κίφι της Denver Post κέρδισε το Πούλιτζερ σκιτσογράφου.
Για το φωτορεπορτάζ βραβείο πήρε η Washington Post.