in

Συντονιστικό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής για το ταξίδι των Ζαπατίστας: «Είμαστε στο πλευρό του alterthess»

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής σχετικά με την αγωγή στελέχους της “Ελληνικός Χρυσός” κατά του συνεργατικού ιστότοπου alterthess και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη.

Αφορμή για την κατάθεση αγωγής ήταν δημοσίευμα που αφορούσε την καταδίκη του στελέχους της «Ελληνικός Χρυσός» για την μόλυνση του νερού στην Β. Χαλκιδική από τα μεταλλεία της εταιρείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η «Ελληνικός Χρυσός» δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγά ό,τι την αποκαλύπτει κι ό,τι της αντιστέκεται. Το στέλεχός της, Ευστάθιος Λιάλιος, προχώρησε με την συνδρομή της σε αγωγή κατά του alterthess και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη, ζητώντας 100.000 ευρώ, με επιπλέον απαίτηση την κράτησή της για ένα έτος σε περίπτωση μη εκτέλεσης της όποιας αποζημίωσης της επιβληθεί.

Αφορμή για την κατάθεση αγωγής ήταν δημοσίευμα που αφορούσε την καταδίκη του για την μόλυνση του νερού στην Β. Χαλκιδική από τα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός».

Οι χρυσοθήρες και τα στελέχη τους θυμούνται τους νόμους, έστω και με δικονομικά τερτίπια, όταν πρόκειται να κυνηγήσουν κάποιον που δεν σιωπά στην καταστροφή, και τους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια αν τους βάζουν περιορισμούς στην εξόρυξη.

Αν σ’ όλο αυτό το παιχνίδι υπήρξαν χρονοκαθυστερήσεις, τώρα πια οι νόμοι είναι στα πόδια τους.

Αυτή την καινούργια συνθήκη δεν την διαμόρφωσαν μόνοι τους. Η κυβέρνηση με την νέα σύμβαση αποκάλυψε την κοινοτοπία κάθε νομοσχεδίου, που από πίσω του κρύβεται η ισχύς και το κέρδος. Το σχέδιο το έφτιαξε η Ελληνικός Χρυσός και η κυβέρνηση το έκανε νόμο.

Αυτή η κίνηση, δεσμευτική για κάθε επόμενη κυβέρνηση, τους κάνει όλο και πιο αδίστακτους απέναντι σε κάθε τι που δεν συμβιβάζεται μ’ αυτή την δέσμευση σε βάρος της κοινωνίας, που καταστρέφει την γη και την ζωή την ίδια.

Το γνωρίζουμε απ’ την παγκόσμια πρακτική των εξορύξεων, το γνωρίζουμε από τα αντίστοιχα κινήματα που αντιστάθηκαν:

Η ωμή βία, οι εκβιασμοί, οι δολοφονίες, η εξαγορά συνειδήσεων, η άγρια καταστολή, οι δωροδοκίες και τέλος η ανεπίστρεπτη καταστροφή του υπόγειου και υπέργειου φυσικού πλούτου, είναι στο DNA των εξορυκτικών εταιρειών.

Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα, το alterthess και η Σταυρούλα Πουλημένη έπραξαν αυτό που επέβαλε η δημοσιογραφική τους εντιμότητα, προκειμένου να αναδείξουν το αληθινό πρόσωπο των αρπακτικών της εξόρυξης και πάντα με την πλευρά του αγώνα για γη κι ελευθερία από την αρχή των κινητοποιήσεων.

Αυτό ήταν αρκετό για να στοχοποιηθούν, αλλά και για να σταλεί το μήνυμα της επίθεσης προς όλους όσους αντιστέκονται.

Ε, λοιπόν το μήνυμα το λάβαμε και επιστρέφουμε την απάντησή μας:

ΝΑΙ είμαστε αμετανόητοι εχθροί της καταστρεπτικής εξόρυξης που συντελείται σήμερα στην Β.Α. Χαλκιδική.

ΝΑΙ είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αντιστέκονται στον θάνατο και στην διάλυση της περιοχής τους.

ΝΑΙ είμαστε αμετανόητοι υπερασπιστές της γης και της ελευθερίας.

ΝΑΙ είμαστε στο πλευρό του alterthess και της Σταυρούλας.

Η αντίσταση είναι μονόδρομος

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Συντονιστικό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής για το ταξίδι των Ζαπατίστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

#62tiff Τα βραβεία του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ με φοιτητές από την Τουρκία