Συνήγορος του Πολίτη: Στοπ στις έκτακτες εισφορές

 

Σε μια θεσμικού χαρακτήρα παρέμβαση, προχωρά ο Συνήγορος του Πολίτη, με ανακοίνωσηή του, σχετικά με τα έκτακτα φορολογικά μέτρα που πλήττουν δυσανάλογα τις ευάλωτες ομάδες πολιτών.

Όπως σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, «οι πρόσθετες  φορολογικές επιβαρύνσεις πλήττουν εισοδήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί με τον συνήθη φόρο εισοδήματος και υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες ευπαθών ομάδων πολιτών». 

Ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, η ανεξάρτητη αρχή με επιστολή της προς τον υπ. Οικονομικών υπογραμμίζει ότι «τα φορολογικά βάρη πρέπει να κατανέμονται στους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Η κατανομή δηλαδή του φορολογικού βάρους θα πρέπει να γίνεται όχι με οριζόντια μέτρα, αλλά με την έννοια της ισότητας στη φορολογική προσπάθεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η αυστριακή Βουλή ενέκρινε τον Μηχανισμό Σταθερότητας και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο

«Η Κωμωδία του Τυχαίου Θανάτου ενός Αναρχικού» στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου