in , , ,

Συνήγορος 19χρονης: «Ζωές σώζει η αλληλεγγύη, για το κράτος κρατάω αμφιβολίες»

Τα όσα βίωνε η 19χρονη στα χέρια του πατέρα της αλλά και ενός αστυνομικού δεν ήταν αρκετά για την ΕΛ.ΑΣ., η στάση της οποίας έχει γεννήσει πολλά ερωτήματα, κυρίως για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα για αρκετές ώρες μετά την καταγγελία, κρατώντας την απομονωμένη από τους συνήγορό της.

Ο Γιάννης Μυκονιάτης, ένας από τους πρώτους που ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook περιγράφει όσα συνέβησαν, την ίδια στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός, αντί να ζητήσει συγνώμη, καταλήγει τις δηλώσεις του επί του θέματος, με επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση…

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Μυκονιάτη:

Χθες το μεσημέρι χάρη στο θάρρος μίας εργαζόμενης σε καφέ της Ηλιούπολης η οποία αντί “να κοιτάξει την δουλειά της” επέλεξε να κάνει το σωστό, μία 18χρονη κοπέλα την οποία ο αστυνομικός σύντροφος της κακοποιούσε και εξέδιδε συστηματικά έσπασε τον φόβο και τον κατήγγειλε.

Χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξε η συλλογικότητα Witches Of The South η οποία ήταν αυτή που έλαβε πρώτη την καταγγελία, εξασφαλίστηκε η αναγκαία δημοσιότητα ώστε να σταματήσει κάθε σκέψη από την πλευρά του κράτους για συγκάλυψη.

Ωστόσο ακόμα και τώρα που η Ελληνική Αστυνομία αναγκάστηκε να απαντήσει με ανακοίνωση της γιατί χθες για τόσες ώρες δεν μας επετράπη ως συνήγοροι (μαζί με την εξαιρετική συνάδελφο Antonia Legaki) να δούμε την κοπέλα στο Εσωτερικών Υποθέσεων, παρά για λίγα λεπτά επιμένουν εμμονικά να αναφέρουν ότι ως μάρτυρας δεν είχε δικαίωμα να έχει συνήγορο.

Προφανώς και δεν αναφέρουν πως η κοπέλα είχε εμφανιστεί ώρες πριν στο ΑΤ Ηλιούπολης με πρόθεση να καταθέσει μήνυση και ως εκ τούτου να δηλώσει παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας και άρα να παρίσταται μετά συνηγόρου σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και με αποκλειστικά δικιά τους ευθύνη δεν έλαβαν την κατάθεση της αλλά την μετέφεραν στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Είναι η ίδια αστυνομία εξάλλου που μετά από κάθε σύλληψη σε πορεία δεν επιτρέπει σε συλληφθέντες να δουν δικηγόρο παρά μόνο μετά από πολλές ώρες και ενώ έχει ήδη καταστρατηγηθεί κάθε σχετική δικονομική διάταξη προστασίας των δικαιωμάτων όσων έχουν συλληφθεί.

Εγώ, παρ’ όλα αυτά θα κρατήσω την ουσία και αυτό που έχει σημασία στο τέλος.

Η κοπέλα είναι πλέον μακριά από το κακοποιητικό της περιβάλλον. Γι αυτό από αύριο ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη, κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά και κυρίως ακόμα περισσότερο φεμινισμό.

Αυτά σώζουν ζωές όπως αποδείχτηκε. Για το κράτος θα κρατάω ακόμα μερικές αμφιβολίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Δράμας για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι

Αγωγή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου