in ,

Συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς της Μαλαματίνα

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Οινοποιείας Μαλαματίνα, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στα Δυτικά, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στα Ανατολικά και η Ταξική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην απεργία στη Μαλαματίνα συνδιοργανώνουν μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς της Μαλαματίνα.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 17.00 στο Ιβανώφειο Κλειστό Γυμναστήριο Θεσσαλονίκης.

«Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη με την ταυτόχρονη προτροπή ο κόσμος που θα την πλαισιώσει να στηρίξει αγοράζοντας ένα κουπόνι ενίσχυσης τους απεργιακού ταμείου (5 ευρώ) και με μία σακούλα με τρόφιμα μακράς διαρκείας (χυμούς, κρουασάν, μακαρόνια, σάλτσες κλπ) για να στηριχθούν οι απεργοί αλλά και άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η εθελοντική και συνειδητή συμμετοχή των μουσικών και των σχημάτων τους οποίους και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή τους, αλλά και των δεκάδων ανθρώπων των επιτροπών αλληλεγγύης, των κοινωνικών/ πολιτικών πρωτοβουλιών και των εργατικών σωματείων της πόλης που ήδη εμπλέκονται στη διοργάνωση της συναυλίας αντανακλά τη σημασία του ίδιου του αγώνα των απεργών στη Μαλαματίνα» αναφέρεται στο κάλεσμα για στήριξη της συναυλίας.

Ο αγώνας, όπως τονίζεται ακόμη,« συνεχίζεται  εδώ και 4 μήνες, με 17 απολυμένους και δεκάδες απεργούς σε οριακή οικονομική κατάσταση και φορτωμένους με διώξεις και επιθέσεις από την αστυνομία, έχει καταφέρει να γεμίσει με νέες εμπειρίες και με πολύ κουράγιο, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοποιημένους, αυτούς που απολύθηκαν ή που πρόκειται να απολυθούν ανά πάσα στιγμή – ανάλογα με τις ορέξεις του όποιου αφεντικού – , αυτούς που αναγκάζανονται να δουλεύουν για ψίχουλα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, μέτρα προστασίας, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

«Η διοργάνωση αυτής της συναυλίας, θέλουμε να αποτελέσει, πέρα από αφορμή στήριξης του αγώνα των απεργών, ένα ακόμα σημείο συνάντησης των ανθρώπων αυτών, ένα σημείο συνάντησης για να συζητήσουμε αλλά και για να τραγουδήσουμε για τα δίκια της εργατικής τάξης, της νεολαίας, του λαού».

Στη συναυλία θα συμμετέχουν:               

Γιώργος Μεράντζας – Γιώργος Καζαντζής, Δημήτρη Ζερβουδάκης

Βουκολική Διαταραχή, Αγία Φανφάρα, Χασούρηδες, Βάσω Βασιλειάδου, De Facto, Γιάννης Μήτσης, Lostre Community, Nowruz και ο Γιώργος Αετόπουλος.

Ήδη μέλη εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και επιτροπών στήριξης  διαδίδουν το μήνυμα που θέλει να περάσει η μεγάλη Συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς της Μαλαματίνα.

Κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του απεργιακού ταμείου βρίσκονται στους εξής χώρους:

Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφυαλομένων Ποτών, Φιλίππου 43

Εργατοϋπαλληλικό Κεντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Αριστοτέλους 32

Λέσχη Αναιρέσεις Θεσσαλονίκης, Ζαλίκη 7

Σφεντόνα χώρος νεολαίας και πολιτισμού, Συγγρού 24 2ος όροφος

ΤΑΚΙΜ, Κατούνη 25 4ος όροφος

Κοινωνικό Κέντρο Ovradera, Eπισκόπου Αμβροσίου 3

Πολιτικός Χώρος στη Γκαρμπολά 12

Infolibre, Φιλίππου Δραγούμη 4

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Respiro, Ολυμπιάδος με Ιουλιανού, πίσω από την Λαοδηγήτρια

Νίκη στον αγώνα των απεργών στη Μαλαματίνα!

Όλοι και όλες στη μεγάλη συναυλία του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου μετά τις 17.00 στο Ιβανώφειο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Την Παρασκευή η κηδεία του Κώστα Μπέσιου

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό