Γιατροσόφια, μυστικά μαγειρικής, εναλλακτικές συμβουλές γυμναστικής, διατροφής αλλά και περιποίησης συνθέτουν το παζλ της στήλης «Την υγειά μας να’ χουμε» που εγκαινιάζει το alterthess.
Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μυστικά ομορφιάς και υγείας που μας αποκαλύπτουν μεγαλύτεροι σε ηλικία, συμβουλές διατροφής και γυμναστικής που μας προσφέρουν ειδικοί αλλά και όλα όσα μοιράζονται μαζί μας άνθρωποι που η βελτίωση της υγείας και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής αποτελούν το βασικό τους μέλημα.
Συμβουλές για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές
Οι γιορτές πέρασαν και οι χαρές με τα οικογενειακά και φιλικά τραπεζώματα τελειώνουν και αυτές.
Στατιστικά όμως η βελόνα της ζυγαριάς ανεβαίνει δύο κιλά, τα παντελόνια και οι φούστες κουμπώνουν πιο δύσκολα. Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, απλά ο οργανισμός μας πρέπει να αποτοξινωθεί μετά την εορταστική διατροφική κραιπάλη. Δεν χρειάζονται θυσίες μεγάλες και δραστικές δίαιτες. Δεν πρέπει να ανησυχούμε πολύ γιατί το μεγαλύτερο μέρος από τα παραπανίσια κιλά δεν οφείλονται στο λίπος το οποίο δεν πρόλαβε να συσσωρευτεί, αλλά στην κατακράτηση των υγρών που οφείλεται στην μεγάλη κατανάλωση υδατανθράκων.
Το πρώτο που κάνουμε ξεχνάμε γαλοπούλες γεμιστές, χοιρινά, γλυκά και ποτά και επιστρέφουμε στην υγιεινή διατροφή.
Πρωταγωνιστής το νερό. Πίνουμε πολύ νερό , αποφεύγουμε τους πολλούς καφέδες, πίνουμε φυσικούς χυμούς χωρίς ζάχαρη και τσάι σκέτο ή με λίγο μέλι.
Κάνουμε τρία γεύματα και δύο σνάκ.
Απαραίτητα τα φρούτα όπως μήλα, ακτινίδια και πορτοκάλια που θα βοηθήσουν λόγω της βιταμίνας C εκτός από την αποτοξίνωση και στην άμυνα του οργανισμού μια και η γρίπη μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας μετά τις γιορτές.
Ο ανανάς βοηθάει επίσης πολύ γιατί έχει εκτός από διουρητικές ιδιότητες και ίνες διαλυτές που βοηθάνε στην εκκένωση του εντέρου.
Στα γεύματα ξεκινάμε πάντα με σαλάτες. Δίνουν λίγες θερμίδες, μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι και ας προτιμήσουμε λαχανικά με πλατειά φύλλα (σπανάκι, λάχανο μαρούλι) που έχουν και αρκετό φυλλικό οξύ που βοηθάει στην πρόληψη της αναιμίας. Στις σαλάτες ρίχνουμε ελαιόλαδο που είναι πλούσιο σε τοκοφερόλες, αντιοειδωτικά που βοηθάνε στην αποβολή των τοξινών και έχει αντιγηραντική δράση και λεμόνι που καθαρίζει τον οργανισμό και βοηθάει ως αντιόξινο στο στομάχι.
Επιστρέφουμε φυσικά στα όσπρια που εκτός από σίδηρο περιέχουν πολλές ίνες που βοηθάνε την εντερική λειτουργία και περιέχουν υδατάνθρακες αργής απορρόφησης που δίνουν αρκετή ενέργεια στον οργανισμό.
Το κοτόπουλο και τα ψάρια χωρίς πολύπλοκα μαγειρέματα ας είναι το κυρίως πιάτο μας.
Το γιαούρτι με τα προβιοτικά του και 30 έως 40 γραμ. αμύγδαλα ή καρύδια μπορούν να αποτελέσουν τα σνάκ.
Βασική η άσκηση του σώματος με οποιαδήποτε δραστηριότητα
Χωρίς ενοχές λοιπόν για το βάρος που πήραμε και κάνοντας καμία διατροφική αμαρτία που και που θα καταφέρουμε να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας και να επιστρέψουμε στα κιλά μας.