in , , ,

Συγκρότηση κινηματικού μπλοκ στο 9ο Thessaloniki Pride: «Η κανονικότητα του συστήματος δε μας χωράει»

H «ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride» συνδιοργανώνει μαζί με τη «Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη», τις «Μαχητικές και Ελεύθερες» και πολιτικές δυνάμεις, το Κινηματικό Μπλοκ στο 9ο Thessaloniki Pride. Κεντρική θεματική στην αφίσα θα είναι η διεκδίκηση επέκτασης του γάμου, αυτονόητα με δικαίωμα παιδοθεσίας και γενικά γονεϊκότητας, για τα λοατκι άτομα.

«Απαιτούμε άμεσες νομοθετικές προβλέψεις που θα κατοχυρώνουν στα ομόφυλα ζευγάρια ίσα δικαιώματα στον γάμο και την παιδοθεσία σε σχέση με ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο από τους δύο ομόφυλους γονείς να θεωρείται νομικά γονέας μόνο ο βιολογικά γονέας, όπως συμβαίνει σήμερα όταν μετακομίζει στην Ελλάδα ένα ομόφυλο ζευγάρι με παιδιά που έχει παντρευτεί στο εξωτερικό.

Σας καλούμε σε συγκέντρωση το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 6μμ στην είσοδο του πάρκου ΧΑΝΘ και στις 7μμ σε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο-κάλεσμα, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα υπόλοιπα αιτήματα του Κινηματικού Μπλοκ, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή του τρόπου διοργάνωσης του Pride». αναφέρει η ομάδα Sylvia Rivera – για ένα Κινηματικό Thessaloniki Pride στην ανακοίνωσή της.

Στο κοινό τους κάλεσμα οι ομάδες που συγκροτούν το κινηματικό μπλοκ σημειώνουν:

«”Ποια κανονικότητα;” αναρωτιέται η ΑΜΚΕ Thessaloniki Pride στην αφίσα του 9ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. “Καμία”, απαντάμε εμείς. Την κανονικότητα την επιβάλλει το σύστημα των κάθε είδους διακρίσεων, αποκλείοντας τη διαφορετικότητα. Το σύστημα κανονικοποιεί τους αποκλεισμούς, με στόχο να διασπάσει την κοινωνική πλειοψηφία των εργαζόμενων, άνεργων και αυτοαπασχολούμενων και να αποδυναμώσει τους αγώνες τους, αξιοποιώντας προϋπάρχουσες προκαταλήψεις τμήματος της κοινωνίας.

Η κανονικότητα δε χωράει τα δικαιώματα που διεκδικούμε ως λοατκια+ κοινότητα. Δε χωράει τον λοατκι γάμο και την παιδοθεσία. Ούτε την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου των τρανς ατόμων με απλή δήλωση στο ληξιαρχείο, χωρίς ιατρικές ή δικαστικές διαδικασίες. Η κανονικότητα μόνο διακρίσεις μπορεί να σημαίνει για τα λοατκια+ άτομα.

Κεντρικό σύνθημα του Μπλοκ μας για το 9ο Thessaloniki Pride είναι η διεκδίκηση του λοατκι γάμου και της παιδοθεσίας. Όχι γιατί θέλουμε να περάσουμε σε καθεστώς ομοκανονικότητας, αλλά επειδή είμαστε σίγουρες, σίγουρ@ και σίγουροι πως ο λοατκι γάμος και η παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια θα είναι ένα βήμα για την ισότητα των λοατκια+ και την ανατροπή της κανονικότητας των διακρίσεων. Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει τον γάμο και την παιδοθεσία για κάθε ζευγάρι που το επιθυμεί. Να σταματήσουμε τα λοατκια+ άτομα να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας!

Ζητάμε, επιπλέον, να ποινικοποιηθούν οι λεγόμενες “θεραπείες μεταστροφής” από όποιον φορέα ή άτομο προτείνονται στους γονείς λοατκια+ παιδιών, εφήβων και νέων για να τους κάνουν από γκέι/μπάι, στρέιτ, και από τρανς, σις (εκπροσώπους θρησκειών, συμβούλους ψυχικής υγείας, εναλλακτικούς θεραπευτές, μελλοντολόγους κλπ). Για να σταματήσουν οι μαθήτριες, τα μαθητά και οι μαθητές να εκτίθενται στη θεσμοθετημένη άγνοια για τη σεξουαλικότητα και τα φύλα, πρέπει επιτέλους να εισαχθεί στα σχολικά προγράμματα η απολύτως συμπεριληπτική σεξουαλική-αντισεξιστική αγωγή και να αφαιρεθούν όλες οι σεξιστικές/ομοφοβικές/τρανσφοβικές αναφορές από τα βιβλία σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και τις λοατκια+ συλλογικότητες.

Παράλληλα διεκδικούμε και την ανατροπή της κανονικότητας στη διοργάνωση του Thessaloniki Pride. Οι αγώνες της κοινότητας στην πόλη μας δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικοί όσο το Pride διοργανώνεται από κλειστές συνελεύσεις μιας ΑΜΚΕ. Να ανοίξουν επιτέλους οι συνελεύσεις του Pride σε συνδιοργάνωση με κάθε συλλογικότητα που το επιθυμεί και να προστεθούν στη διαχείριση της σελίδας Thessaloniki Pride στο facebook όλες οι συμμετέχουσες συλλογικότητες. Nα σταματήσει το Pride να καλεί κόμματα που έχουν ακροδεξιό ομοφοβικό κορμό στελεχών, όπως το κυβερνόν σήμερα, αλλά και προξενεία ιμπεριαλιστικών χωρών, όπως το αμερικάνικο, που καταπιέζουν ολόκληρους λαούς. Να μην προσκαλούνται “ομάδες λοατκια αστυνομικών” να πορευτούν στα Pride, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί κάθε είδους επιθέσεις σε λοατκια+άτομα, μία από τις οποίες ήταν δολοφονική. Ειδικά για την πορεία του φετινοού Pride, που θα γίνει τέσσερις μέρες μετά την επέτειο τριών χρόνων από τη δολοφονία του Ζακ, θα είναι πρόκληση να παραστούν αστυνομικές ομάδες, όποιο έργο και αν διαφημίζουν ότι έχουν κάνει για τα δικαιώματα της κοινότητας. Να πάψει, τέλος, η αναζήτηση χορηγιών από μεγάλες εταιρίες, σαν τη Vodafone και την Aegean Airlines, οι οποίες το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να ξεπλύνουν τις αντεργατικές πρακτικές τους. Και να μην ξαναχρηματοδοτηθεί το Pride από θεσμούς της ακραία νεοφιλελεύθερης και αντεργατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως συνέβη στο 3ο Pride από την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.

Για να αποκτήσουν ευρύτερη βάση οι αγώνες μας, θέλουμε η απεύθυνση του Pride να κατευθύνεται, όπως στα δύο πρώτα Pride, στα εργατικά σωματεία και τις συλλογικότητες των υπόλοιπων κινημάτων (αντιρατσιστικό, φεμινιστικό, οικολογικό, φοιτητικό, αντιφασιστικό, εργατικό). Μόνο έτσι το αίτημα για τον λοατκι γάμο και τα υπόλοιπα αιτήματα της κοινότητας θα γίνουν κτήμα της κοινωνικής πλειοψηφίας και η αποδοχή θα παίρνει τη θέση της ανοχής!

Τέρμα πια στην κοροϊδία
ίσα δικαιώματα σε γάμο και παιδοθεσία!

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου
18:00 Συγκέντρωση
19:00 Πολύχρωμη Πορεία

Κινηματικό Μπλοκ στο 9ο Thessaloniki Pride

Μαχητικές και Ελεύθερες
ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride
Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη

Αριστερή Ενότητα Θεσσαλονίκης
Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
ΜέΡΑ25
Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση

* Φοράμε μάσκα και κρατάμε αποστάσεις – φροντίζουμε το ένα το άλλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

62ο ΦΚΘ: Εργαστήριο casting για νέους ηθοποιούς

Ημέρα αγώνα για τους διανομείς: Πανελλαδική στάση εργασίας, συγκεντρώσεις και μοτοπορείες