in , , ,

Συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Αλί Οσμάν Κιοσέ έξω από το προξενείο της Τουρκίας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν την άμεση απελευθέρωση του πολιτικού κρατουμένου Αλί Οσμάν Κιοσέ, ο οποίος έχει περάσει 37 χρόνια της ζωής του στη φυλακή, τα 22 εκ των οποίων σε λευκά κελιά τύπου F.

Ο Κιοσέ φυλακίστηκε για πρώτη φορά στις 12 Σεπτεμβρίου του 1980 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής χούντας, ενώ έζησε τη μεγάλη σφαγή στις τουρκικές φυλακέςα τον Δεκέμβριου του 2000 αλλά και τις μεγάλες απεργίες πείνας και πολύμορφες αντιστάσεις ενάντια στην απομόνωση.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή «μέσα σε αυτές τις συνθήκες η υγεία του έχει καταστραφεί και πλέον είναι αδύνατο να μείνει μόνος του. Η ιατρική γνωμάτευση δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί όρθιος χωρίς να κρατιέται από κάπου ή χωρίς να βοηθιέται από κάποιον. Δεν μπορεί μόνος του ούτε να περπατήσει, ούτε να πλύνει τα χέρια του, ούτε να κάνει ντους, ούτε να φάει. Έχει διαγνωστεί με καρκινικό όγκο 9 εκατοστών στα νεφρά του. Πέραν αυτής της πολύ σοβαρής κατάστασης, παρουσιάζει και προβλήματα μνήμης με αποτέλεσμα να ξεχνά τις ώρες που πρέπει να λαμβάνει τα φάρμακά του και τους συντρόφους του. Έχει προβλήματα στην ακοή, την όραση και την πίεσή του. Χρειάζεται συνεχώς κάποιον να τον βοηθάει».

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει:

«Ο φασισμός στην Τουρκία θέλει να δολοφονήσει τον Επαναστάτη Κρατούμενο Αλί Οσμάν Κιοσέ. Δεν κατάφερε να τον δολοφονήσει στα βασανιστήρια! Δεν κατάφερε να τον δολοφονήσει κατά την Μεγάλη Σφαγή στις Τουρκικές Φυλακές και προσπαθεί τώρα με παράνομους τρόπους να τον σκοτώσει σιγά σιγά!
Να σταθούμε στο πλευρό του, να μην τον αφήσουμε να πεθάνει μέσα στα κελιά. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επόμενη στάση για τα καλλιτεχνικά μαθήματα το ΣτΕ

Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός στην ΕΕ – Στην Ελλάδα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας